Incrementum kripto novice: Binance doniral 1 milijon dolarjev Avstraliji, ruska nuklearka bo napajala rudarje

Predstavljamo prvi kripto teden v letu 2020, v katerem bomo govorili o dogajanju v Avstraliji in na vzhodu.
Avstralija in Binance

Gibanje cen in dogajanje na trgu

V začetku leta smo lahko videli ponovno spodbudno rast kriptovalut.

Bitcoin je leto začel eksplozivno in je iz 7000 dolarjev zrasel za 20 odstotkov in dosegel vrednost 8500 dolarjev.

Ostale kriptovalute so prav tako leto začele v zelenem, Ethereum je novo leto začel pri 150 dolarjih, hkrati pa je Ripple zrasel za 10 odstotkov in se sedaj giblje okrog 26 centov.

Leto 2020 bo v znamenju prepolovitve nagrade za rudarjenje Bitcoina, le ta se bo zgodila v maju.

Zgodovinsko gledano je bil tako imenovan halving točka, na kateri se je začel močan bikov trend, zato so mnogi v velikem pričakovanju, kaj bi letošnji dogodki lahko pomenili za kriptovalute.

Prav tako je napovedan nov protokol za Ethereumovo omrežje, ki bi lahko poskrbel za še boljšo prepoznavnost kriptovalut v svetu.

Borza Binance je donirala 1 milijon za pomoč Avstraliji

Največja svetovna kripto borza Binance je minuli teden z donacijo v višini enega milijona dolarjev želela pomagati Avstraliji, ki se v zadnjih tednih bojuje s katastrofalnimi in uničujočimi požari.

Binance je želela z donacijo pomagati v boju proti požarom in na ta način nekoliko olajšati skrbi pomoči potrebnim v tej državi.

Trenutno je zaradi požara umrlo več deset ljudi, hkrati pa je umrlo tudi več sto milijonov živali.

Požari sicer divjajo po 6 milijonih hektarjev ozemlja. V kolikor bi kakšen izmed uporabnikov borze Binance želel donirati za pomoč Avstraliji, pa so pri tej borzi odprli poseben fond.

Ruska nuklearka bo izposojala električno energijo

Državna nuklearka Rosenergoatom se je v zadnjem mesecu odločila, da bo začela z izposojo električne energije, ki jo nuklearka proizvede.

To bodo izposojali za namene rudarjenja kriptovalut.

Na ta način želijo ponuditi elektriko izključno tistim, ki želijo rudariti kriptovalute, ciljajo pa predvsem na največje posameznike, ki imajo tako imenovane kripto farme.

Projekt, ki se imenuje Rosatom, je tako prvi tovrsten projekt, ki ga je odobrilo Rusko vodstvo. Električna energija, ki jo bodo prodajali rudarjem, bo po prvih ocenah stala okrog 4 cente na kw/h.

Kitajska s svojim Blockchain omrežjem BSN

Kitajska bo v aprilu izdala svoje prvo omrežje, ki bo delovalo na način veriženja blokov.

Omrežje BSN bo tako prvi tovrstno omrežje, ki bo na voljo javnosti, pred tem pa naj bi ga Kitajska testirala pol leta.

Namen tega projekta je zagotoviti zaupanja vredno infrastrukturo, ki bo omogočala podporo in razvoj blockchain projektom, hkrati pa tudi zagotovila možnost razvoja pametnim mestom in digitalni ekonomiji.

S tem projektom je Kitajska naredila še korak proti temu, da postane prva država, kjer bo možno plačevanje s kriptovaluto po celi državi, hkrati pa je še dodatno potrdila vodilno vlogo v svetu kriptovalut.

Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prijavite se na brezplačen investicijski posvet.

Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prijavite se na brezplačen investicijski posvet.

Ostali članki:

Je Forex (valutno trgovanje) dobra alternativa delnicam in delniškim skladom v času gospodarske recesije?

Verjetno vas zanima ali je valutno trgovanje kot oblika naložbe v času gospodarske recesije zanimiva alternativa klasičnim oblikam naložb. Da bi dobili ustrezen odgovor, si moramo najprej pogledati aktualno sliko svetovnega gospodarstva. Kaj se pravzaprav dogaja? Najbrž ste opazili članke o tem, kako koronavirus že pušča posledice v turizmu. Ljudje se bojijo okužbe. Nekateri celo delajo večje zaloge hrane. Predvsem pa se je zmanjšalo število potovanj. To zelo močno čutijo letalski in drugi prevozniki. Predvsem tisti, ki so imeli težave že pred izbruhom virusa, so se zdaj znašli v velikih težavah. Britanski letalski prevoznik Flybe je že prenehal poslovati. Številna podjetja po svetu zmanjšujejo ali celo ustavljajo proizvodnjo. Slovenski Revoz je zaradi koronavirusa začasno ustavil proizvodnjo. Kakšne bodo posledice? Manjša prodaja? Manjši dobički? Skoraj zagotovo. Revoz pa sploh ni edino podjetje, ki ima trenutno težave. Koronavirus je močno ohromil celotno svetovno gospodarstvo, ne samo Kitajsko, kot bi sprva domnevali zaradi njene izolacije. Logistična podjetja v številnih okuženih območjih Italije trenutno ne obratujejo. Zdaj pa si predstavljajte, kaj to pomeni za podjetja, ki kupcem dostavljajo blago preko logističnih podjetij. Posel stoji. Naročila stojijo. Finančni prilivi so zmanjšani. Če območja s karanteno uvedejo še v drugih evropskih državah, se logistika lahko ustavi tudi tam. Težave pa nimajo le podjetja, ki prodajajo neposredno končnim uporabnikom. Težave imajo vsa podjetja, ki imajo proizvodnjo na

Preberite več »