Incrementum kripto novice: Bitcoin pred halvingom dosega najvišjo letno vrednost

Predstavljamo kripto pregled tedna, v katerem bomo pisali o najvišji ceni Bitcoina v letošnjem letu.
Kripto in ženske

Gibanje cen in dogajanje na trgu

Kriptovalute so v minulem tednu dobesedno podivjale.

Na tedenski ravni je Bitcoin pridobil kar 17 odstotkov, sledile pa so tudi druge kriptovalute.

Na tedenski ravni je Bitcoin poskočil iz 7500 dolarjev in dosegel vrh tik pod 9500 dolarji. Skupno je Bitcoin v tem tednu pridobil kar 17 odstotkov in se trenutno giblje pri 8800 dolarjih.

Ethereum, ki v zadnjih tednih buri duhove predvsem zaradi izida Ethereum 2.0, je na tedenski ravni pridobil 10 odstotkov, cena pa je dosegla vrh pri 227 dolarjih.

Trenutno je Ethereum vreden 212 dolarjev, kar je 22 dolarjev več, kot na začetku minulega tedna.

Podobno so pridobivale tudi preostale kriptovalute, Bitcoin Cash je na tedenski ravni pridobil 5 odstotkov, Ripple pa je pridobil 13 odstotkov svoje vrednosti (0,21 dolarja). Litecoin, ki običajno sicer tesno sledi gibanju Bitcoina, je tokrat nekoliko zaostal in na tedenski ravni pridobil zgolj 6 odstotkov svoje vrednosti.

Vse dogajanje je močno podkrepljeno zaradi prihajajoče delitve nagrad za rudarjenje (halving), ki se pričakuje v naslednjih desetih dneh.

Bitcoin najvišje letos

Bitcoin je v zadnjih tednih popolnoma izničil padanje v marcu, ki se je dogajalo predvsem kot posledica koronavirusa.

Bitcoin je na skoraj dosegel ceno 9500 dolarjev, obenem pa so mnogi mnenja, da bi zaradi halvinga lahko šel še precej višje.

 

Številni se sicer pri teh napovedih opirajo na tehnično analizo Bitcoina in gibanja cene, nekaj pa je zagotovo.

V preteklosti je Bitcoin pred in po halvingu divjal v obe smeri. 

Bitcoin je obenem v tem trenutku drugič v zgodovini na letni ravni vreden več kot 9000 dolarjev, glavno vprašanje pa ostaja, kakšna bo morala biti vrednost Bitcoina po zmanjšanju nagrade za rudarjenje, da bo rudarjenje sploh profitabilno. 

Cena Bitcoina je namreč tesno povezana s profitabilnostjo rudarjenja, saj se običajno prilagaja temu, da je rudarjenje sploh smiselno v smislu dobička.

Bitcoin logotip

Kriptovalute na Darknetu

Kriptovalute so zagotovo zelo priljubljene tudi med kriminalci. 

Preprostost uporabe in anonimnost transakcije sta zagotovo glavna faktorja, da kriptovalute predstavljajo priljubljeno sredstvo za plačevanje na Darknetu. 

V času koronavirusa je uporaba kriptovalut porasla. Obenem pa je porasla tudi uporaba temnega spleta. Predvsem anonimnost in varnost pri transakcijah je ključnega pomena za upravljanje dejavnosti na temnem spletu. 

Trgovanje z orožjem, preprodaja prepovedanih drog in nekaterih drugih substanc je na Darknetu v porastu in zato so kriptovalute pomembne, ker zagotavljajo nemoteno trgovanje in težko sledljivost. 

Pomembno je poudariti, da Bitcoin ni bil ustvarjen za podpiranje takšnih projektov, obenem pa tudi ni idealen za tovrstno rabo.

Kriptovaluta Monero po drugi strani slovi kot kriptovaluta kriminalcev, saj jim omogoča absolutno anonimnost zaradi zahtevnega kodiranja, obenem pa je sledenje tej kriptovaluti nemogoče.

Darknet

Porast žensk v kripto svetu

Število žensk, ki predstavljajo različne kripto projekte je v prvi četrtini letošnjega leta strmo poraslo.

Po poročanju portala CoinMarketCap, ki je pred kratkim bil prevzet s strani Binance-a, je število žensk v kripto prostoru v prvi četrtini leta poraslo za kar 43 odstotkov. 

Gre za veliko porast v primerjavi z lanskim letom, največ žensk pa prihaja iz Evrope in Amerike, kar 65% pa jih je starih med 18 in 24 let. V Argentini se je ta rast celo podvojila, med državami v Evropi, pa je največja porast zaznana v Grčiji (163%), sledijo pa Romunija, Portugalska in Ukrajina. 

Najmanjša rast žensk v kripto prostoru je v Afriki, ki ostaja tudi najbolj nerazvita celina.

Kripto in ženske

Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prijavite se na brezplačen investicijski posvet.

Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prijavite se na brezplačen investicijski posvet.

Ostali članki:

Je Forex (valutno trgovanje) dobra alternativa delnicam in delniškim skladom v času gospodarske recesije?

Verjetno vas zanima ali je valutno trgovanje kot oblika naložbe v času gospodarske recesije zanimiva alternativa klasičnim oblikam naložb. Da bi dobili ustrezen odgovor, si moramo najprej pogledati aktualno sliko svetovnega gospodarstva. Kaj se pravzaprav dogaja? Najbrž ste opazili članke o tem, kako koronavirus že pušča posledice v turizmu. Ljudje se bojijo okužbe. Nekateri celo delajo večje zaloge hrane. Predvsem pa se je zmanjšalo število potovanj. To zelo močno čutijo letalski in drugi prevozniki. Predvsem tisti, ki so imeli težave že pred izbruhom virusa, so se zdaj znašli v velikih težavah. Britanski letalski prevoznik Flybe je že prenehal poslovati. Številna podjetja po svetu zmanjšujejo ali celo ustavljajo proizvodnjo. Slovenski Revoz je zaradi koronavirusa začasno ustavil proizvodnjo. Kakšne bodo posledice? Manjša prodaja? Manjši dobički? Skoraj zagotovo. Revoz pa sploh ni edino podjetje, ki ima trenutno težave. Koronavirus je močno ohromil celotno svetovno gospodarstvo, ne samo Kitajsko, kot bi sprva domnevali zaradi njene izolacije. Logistična podjetja v številnih okuženih območjih Italije trenutno ne obratujejo. Zdaj pa si predstavljajte, kaj to pomeni za podjetja, ki kupcem dostavljajo blago preko logističnih podjetij. Posel stoji. Naročila stojijo. Finančni prilivi so zmanjšani. Če območja s karanteno uvedejo še v drugih evropskih državah, se logistika lahko ustavi tudi tam. Težave pa nimajo le podjetja, ki prodajajo neposredno končnim uporabnikom. Težave imajo vsa podjetja, ki imajo proizvodnjo na

Preberite več »