Incrementum kripto novice: Coca Cola s prvim avtomatom, ki bo sprejemal kriptovalute

Predstavljamo kripto pregled tedna, v katerem je prišlo do številnih zanimivih novosti, v ospredju pa je Coca-Cola.
Coca Cola in kripto

Gibanje cen in dogajanje na trgu

Kriptovalute so v zadnjih sedmih dneh bolj kot ne po malem pridobivale in izgubljale, vseeno pa ob koncu tedna končale z manjšo izgubo.

Bitcoin se je skozi celoten teden gibal med 10000 in 9000 dolarji, najvišja vrednost je bila sredi minulega tedna rahlo nad 10000, trenutno pa je vreden 9400 dolarjev.

Podobno kot Bitcoin je nekoliko izgubil tudi Ethereum. Trenutna vrednost je 235 dolarjev, skozi celoten teden pa se je gibal med 228 in 250 dolarji.

Litecoin je trenutno vreden 45 dolarjev, na tedenski ravni je izgubil 3 dolarje, Ripple pa je znova padel pod 20 centov in je trenutno vreden 0,19 dolarja.

Kot zanimivost naj omenimo, da se je v minulem tednu zgodilo kar nekaj zanimivih transakcij. Tako so tri osebe, ki si lastijo vsaka svojo kripto denarnico v minulem tednu v treh transakcijah prenesle kar 1,3 milijarde dolarjev vredno količino Bitcoina.

Večina javnosti je mnenja, da gre za isto osebo.

V ZDA nepridipravi ukradli avtomat za izdajo Bitcoinov

Bitcoin bankomat

Kot prvo zanimivost iz minulega tedna naj omenimo krajo avtomata za izdajo Bitcoina.

Gre za krajo avtomata, ki sprejema gotovino, v zameno pa kupcu da kodo, ki je pravzaprav Bitcoin.

Nepridipravi so tako ob robu prišlo do manjše količine bankovcev, vseeno pa je ta kraja v kripto svetu požela kar nekaj norčevanja, saj iz tovrstnega ”kriptomata” ni mogoče ukrasti kriptovalut.

Coca Cola bo sprejemala kriptovalute na svojem avtomatu za pijačo

Iz Nove Zelandije prihaja novica o tem, da je Coca-Cola v sodelovanju s podjetjem Centrapay, ki se ukvarja z integracijo kriptovalut, dosegla dogovor o integraciji sistema, ki bo sprejemal kriptovalute na avtomatih za pijačo.

Tako imenovani ”vending network” bo tako posodobljen in bo po novem sprejemal tudi kriptovalute, Centrapay pa sicer slovi kot svetovno tehnološko podjetje, ki s svojimi idejami in inovacijami pomaga kupcem na najlažji način opravljati plačila.

Po navedbah je trenutno največja ovira za več takšnih projektov predvsem kompleksnost sistema in potem tudi težave strank pri samem plačevanju.

Coca-Cola Bitcoin

Coinbase bo razširil ponudbo kriptovalut

Nobena skrivnost ni, da je Coinbase ena izmed vodilnih kripto borz na svetu, obenem pa so tudi kripto borza, ki je pri svoji izbiri kriptovalut izjemno selektivna in previdna.

Kriptovaluta, ki ji uspe priti na Coinbase običajno močno pridobi na ceni.

V minulemu tednu so iz te borze sporočili, da v tem trenutku raziskujejo možnost dodajanja novih kriptovalut, saj je njihov cilj, da ponudijo tehnični standard, ki bo brezhiben, hkrati pa v skladu z zakoni.

V svoji izjavi za javnost so napisali, da raziskujejo možnost dodajanja novih kriptovalut, med njimi bodo kriptovalute kot so DigiByte, Aragon, Origin Protocol, Siacoin, Vechain in še nekatere druge.

Poudarili so tudi, da je postopek tehnično zapleten in mora biti v skladu z ameriško zakonodajo.

V kolikor vas zanimajo kriptovalute in si želite investirati v nekatere kovance, pa niste prepričani kako, nas lahko kontaktirate preko obrazca in v kratkem vam odpišemo. Poskrbeli bomo, da bodo vaše kriptovalute shranjene na varnem.

Coinbase

Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prijavite se na brezplačen investicijski posvet.

Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prijavite se na brezplačen investicijski posvet.

Ostali članki:

Rast delniških trgov – primerjava vrednosti delniškega trga v zlatu in denarju

Če ste vsaj malo spremljali dogajanje na delniških trgih, potem verjetno veste, da je delniški trg letos doživel grozovit padec. Temu padcu je nenavadno hitro sledil eden izmed najboljših povratkov v zgodovini. Takšno rast delniških trgov verjetno ni pričakoval nihče. Ampak, če pogledamo nekoliko pobližje, stvari niso tako rožnate, kot izgledajo na prvi pogled. Poglejmo si zakaj… Ameriška vlada je ob začetku krize hitro reagirala in v obtok poslala okoli 6.000 milijard novo natisnjenega denarja. Ukrep je obrodil sadove in S&P indeks je začel zelo hitro pridobivati na svoji vrednosti. Vse to so zelo vzpodbudne novice. Kljub temu je realna slika precej drugačna. »Tiskanje« ogromnih količin novega denarja je povzročilo inflacijo, zato je ta denar danes vreden precej manj. Realno vrednost delnic lahko dobimo le tako, da njihove vrednosti primerjamo z nečim, kar ne izgublja vrednosti tako kot denar. V tem primeru je to zlato. Zlato je hranilec vrednosti že tisoče let in je bil vse do začetka 20. stoletja rezervna monetarna enota. Ko vrednosti indeksa S&P 500 pretvorimo v unče zlata, vidimo, da se delniški trg kljub vsemu ni tako dobro pobral, kot izgleda na prvi pogled. Realna vrednost delnic v zlatu je bistveno manjša, kot je njihova vrednost v dolarjih. Eden glavnih razlogov je ravno ta, da so nove količine denarja v obtoku razvrednotile njegovo vrednost. Če poenostavimo…

Preberite več »
75%
75%
75%
75%
75%