Incrementum kripto novice: Ethereum 2.0 in kako bo potekal letošnji Consensus

Predstavljamo kripto pregled tedna, v katerem bomo pisali o najnovejši posodobitvi Ethereuma, ki je tudi odgovorna za zadnji dvig cen.
Ethereum 2.0

Gibanje cen in dogajanje na trgu

Kriptovalute so v minulem tednu videle zgolj en resnejši dvig cen, drugače pa so skozi celoten teden stagnirale.

Bitcoin je od začetka tedna rahlo izgubljal, nato pa je v sredini tedna sledil hiter dvig cen, ki se je zgodil v nekaj urah.

Cena Bitcoina je poskočila za 10 odstotkov, glavni razlog pa je Ethereum 2.0, ki je bil dokončno predstavljen kripto svetu.

Vrednost Bitcoina je tako v tem trenutku 7500$, kar je 600$ več, kot je bila vrednost ob začetku tedna.

Ethereum je v tem tednu pridobil nekaj več kot 10 odstotkov svoje vrednosti, najvišja vrednost, ki jo je dosegel pa je bila 196 dolarjev.

Trenutna vrednost je prav tako blizu najvišje vrednosti, pri 193 dolarjih. Bitcoin Cash je pridobil bolj malo v tem tednu, vrednost se je povečala za 1 odstotke in je trenutno 240 dolarjev.

Litecoin je od svoje najnižje vrednosti ta teden poskočil za 10 odstotkov (44,5 dolarja), Ripple pa prav tako ni pridobil veliko, na tedenski ravni se je vrednost kriptovalute bank povečala za dober odstotek.

Consensus 2020 bo online

Consensus, ki je sicer eden največjih in najbolj pričakovanih kripto dogodkov, bo letos potekal preko spleta.

Za takšno odločitev so se organizatorji odločili predvsem zaradi težav s koronavirusom, zaradi katerega je organizacija tega dogodka v fizični obliki praktično nemogoča.

Dogodek, ki bo potekal med 11. in 15. majem se bo letos imenoval Consensus Distributed in bo popolnoma brezplačen za vse udeležence.

Govorci bodo veliko časa namenili sekciji Q&A, kjer bodo odgovarjali na vprašanja gledalcev.

Poleg novosti v svetu kripto protokolov in nekaterih delavnic, ki bodo potekale brezplačno preko spleta, si je dogodek vredno ogledati tudi zaradi bogatega spektra govorcev, ki bodo delili svoje znanje in mišljenje.

Na dogodku bodo govorili CZ (direktor Binance), pevec Akon, Christina Lomazoo (Unicef) in številna druga velika imena kripto sveta.

V kolikor boste 11. maja še vedno sledili sloganu #ostanidoma, si je dogodek zagotovo vredno ogledati.

Consensus 2020

Ethereum 2.0

En teden je minil od uradnega izida Ethereum 2.0 mreže, preko katere je bil rudarjen in potrjen prvi blok oziroma veriga.

Gre za nov sistem nagrajevanja na podlagi vložkov, ki ga je kripto svet nestrpno pričakoval že dlje časa, posebej zaradi tega, ker so izid Ethereum 2.0 večkrat prestavili.

Predstavitev nadgradnje je povzročila tudi najnovejši premik cen navzgor.

Ethereum je tako kot že omenjeno pridobil 10 odstotkov.

Ethereum 2.0 tehnologija bi ponovno lahko povzročila nov val kriptovalut, ki se bodo posvetile predvsem posojanju sredstev na podlagi Ethereumovega blockchaina.

Gre za stable kovance, ki trenutno predstavljajo 80 odstotkov vseh transakcij omrežja Ethereum.

Ethereum 2.0

Binance z visoko rastjo zaposlitve

Spletni kripto gigant Binance je v manj kot treh letih zaposlil 1000 ljudi.

Gre za izjemno rast največje kripto menjalnice na svetu, ki se je svetu predstavila kot ICO projekt.

Podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 2017 je tako eno najhitreje rastočih podjetij na svetu, še bolj pa bode v oči dejstvo, da gre za kripto projekt.

V 2017 je podjetje imelo zgolj 50 zaposlenih, v aprilu pa je ta meja presegla 1000 ljudi.

Posebej pohvalno je dejstvo, da Binance dodatno zaposluje v obdobju, ko ljudje ostajajo brez služb doma, kar pomeni, da je spletna menjalnica odporna na nekatere trende na svetovnih finančnih trgih.

Binance in Coinmarketcap

Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prijavite se na brezplačen investicijski posvet.

Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prijavite se na brezplačen investicijski posvet.

Ostali članki:

Rast delniških trgov – primerjava vrednosti delniškega trga v zlatu in denarju

Če ste vsaj malo spremljali dogajanje na delniških trgih, potem verjetno veste, da je delniški trg letos doživel grozovit padec. Temu padcu je nenavadno hitro sledil eden izmed najboljših povratkov v zgodovini. Takšno rast delniških trgov verjetno ni pričakoval nihče. Ampak, če pogledamo nekoliko pobližje, stvari niso tako rožnate, kot izgledajo na prvi pogled. Poglejmo si zakaj… Ameriška vlada je ob začetku krize hitro reagirala in v obtok poslala okoli 6.000 milijard novo natisnjenega denarja. Ukrep je obrodil sadove in S&P indeks je začel zelo hitro pridobivati na svoji vrednosti. Vse to so zelo vzpodbudne novice. Kljub temu je realna slika precej drugačna. »Tiskanje« ogromnih količin novega denarja je povzročilo inflacijo, zato je ta denar danes vreden precej manj. Realno vrednost delnic lahko dobimo le tako, da njihove vrednosti primerjamo z nečim, kar ne izgublja vrednosti tako kot denar. V tem primeru je to zlato. Zlato je hranilec vrednosti že tisoče let in je bil vse do začetka 20. stoletja rezervna monetarna enota. Ko vrednosti indeksa S&P 500 pretvorimo v unče zlata, vidimo, da se delniški trg kljub vsemu ni tako dobro pobral, kot izgleda na prvi pogled. Realna vrednost delnic v zlatu je bistveno manjša, kot je njihova vrednost v dolarjih. Eden glavnih razlogov je ravno ta, da so nove količine denarja v obtoku razvrednotile njegovo vrednost. Če poenostavimo…

Preberite več »
75%
75%
75%
75%
75%