Incrementum kripto novice: Bitcoin znova nad 10000 dolarji

Predstavljamo teden, v katerem je kriptovaluta Bitcoin presegla 10000 dolarjev in s tem poskrbela za svojevrsten rekord, o kriptovalutah in pomenu blockchaina pa je govoril tudi kitajski predsednik.
Bitcoin dosegel 10000 dolarjev

Gibanje cen in dogajanje na trgu

V preteklem tednu se na samem trgu kriptovalut znova ni veliko dogajalo do samega konca tedna. 

V petek je trg popolnoma spremenil smer v katero je šel skozi celoten teden. Sprva so kriptovalute na čelu z Bitcoinom počasi a vztrajno skozi celoten teden izgubljale na vrednosti, kazalo je da bo Bitcoin teden celo končal pod 7500 dolarji, a je nekaj izjav najvplivnejših ljudi po celem svetu popolnoma spremenilo gibanje kriptovalut.

Bitcoin je v petek zrasel za več kot 30 odstotkov, sledile pa so mu vse alternativne kriptovalute. Ethereum je tako v enem dnevu pridobil celo do 25 odstotkov.

Bitcoin presegel 10000 dolarjev

Kriptovaluta Bitcoin, ki je tudi najbolj poznana v svetu kriptovalut, je v petek presegla 10000 dolarjev. 

To je svojevrsten dosežek, ne zgolj zaradi tega, ker je ponovno presegla to mejo petih številk, ampak tudi zato, ker je to bila tretja najhitrejša rast v zgodovini te kriptovalute. Njena cena v petek zjutraj se je namreč gibala okrog 7500 dolarjev. 

Tako je kriptovaluta skupno pridobila več kot 30 odstotkov svoje vrednosti v manj kot enem dnevu. To je bila po letu 2011 najhitejša rast te kriptovalute.

 

Kitajski predsednik Xi omenil prihodnost blockchaina

Kitajski predsednik Xi je prejšnji teden omenil pomen blockchain tehnologije, ter poudaril kako pomembno je, da Kitajska ne zamudi priložnosti, ki se ponujajo s to tehnologijo. 

Na Kitajskem bi ta tehnologija lahko igrala pomembno vlogo v finančnem sektorju, pa tudi pri reševanju revščine.

Mnogi strokovnjaki petkovo dogajanje predpisujejo prav izjavi kitajskega prvega moža, ki naj bi z omembo blockchaina sprožil kripto mrzlico, ki je prebudila trg kriptovalut.  

Opera prvi brskalnik, ki omogoča direktno plačilo z bitcoini

Spletni brskalnik Opera omogoča plačevanje s kriptovaluto Bitcoin, direktno preko njihovega najnovejšega brskalnika.

Poleg tega, da lahko vsi uporabniki brskalnika Opera sedaj plačujejo in prejemajo Bitcoin preko Opere, so pri podjetju tudi objavili, da lahko njihovi uporabniki sedaj tudi uporabljajo njihov najnovejši dodatek brskalniku za plačevanje in kupovanje na različnih e-commerce spletnih straneh.

Opera brskalnik

Ostali članki:

Deutsche Bank

Incrementum kripto novice: Ethereum z Istanbulom, Bitmain bo posojal minerje

V preteklem tednu smo bili priča vzponu kripto trga, ki pa se je hitro zaključil in od konca tedna stagnira.
Bitcoin se je povzpel na 7600 dolarjev, kjer je v petek zaključil svoj skoraj 10 odstotni dvig v zadnjih dveh tednih. Kot je v zadnjem času že navada, so temu dvigu sledile tudi druge kriptovalute, Ethereum je znova presegel mejo 150 dolarjev, Neo pa se je približal vrednosti 9 dolarjev. Na vrednosti je pridobil tudi Ripple, ki je od začetka tedna pa do petka pridobil kar 7 odstotkov.

Preberite več »
Vaša pot v svet kriptovalut
Si želite investicijski vodič? Izpolnite spodnji obrazec in poslali vam bomo našo brezplačno e-knjigo