Incrementum kripto novice: Bitmex tarča napada, Južna Koreja po sledeh Kitajske

Predstavljamo kripto teden, v katerem je spletna borza Bitmex bila tarča napada, Južna Koreja pa je razpravljala o sprejetu kripto zakonodaje.
Varnost kriptovalut je pomembna

Gibanje cen in dogajanje na trgu

V minulem tednu je trg kriptovalut miroval. Cene so se tako spremenile le za kak odstotek, večina kriptovalut pa je teden končala nekje tam, kjer ga je začela.

Navkljub hitremu skoku, ki smo mu bili priča prejšnji petek zaradi izjav kitajskega predsednika se zdi, da na kriptotrgu v tem trenutku vlada zatišje pred nekaterimi napovedmi, ki naj bi sledile v naslednjih mesecih.

Južna Koreja razpravlja o novem kripto zakonu

Korejski politični vrh je v preteklem tednu razpravljal o pomenu kriptovalut in nekaterih tehnologij povezanih s kriptovalutami. Tu je bil v ospredju predvsem blockchain, torej tehnologija veriženja blokov, umetna inteligenca in pa kibernetska varnost. 

Korejski vladni organi so tako sledili zgledu Kitajske, ki je o podobni tematiki razpravljala pred dvema tednoma. Vse skupaj samo nakazuje na pomembno vlogo Azije v kripto svetu.

Vdor v Bitmex - hekerji prišli do več kot 23000 emailov

Spletna borza Bitmex je ponesreči objavila email naslove nekaterih njihovih uporabnikov.

Nekaj dni po tem dogodku je bil Twitter račun Bitmexa tarča napada. Nepridipravi so ob vdoru naredili številne objave na Twitterju, prav tako pa anonimen Twitter profil sedaj javno objavlja email naslove uporabnikov BitMEXa. Gre za številne ameriške državljane.

Na vse skupaj so se odzvali tudi pri največji spletni borzi Binance, kjer so uporabnike pozvali, da v kolikor uporabljajo enak email naslov za obe spletni borzi, naj zamenjajo email za prijavo na Binance, da se zaščitijo pred morebitnimi vdori.

Bitmexov Twitter račun je bil tarča vdora

Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prijavite se na brezplačen investicijski posvet.

Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prijavite se na brezplačen investicijski posvet.

Ostali članki:

Rast delniških trgov – primerjava vrednosti delniškega trga v zlatu in denarju

Če ste vsaj malo spremljali dogajanje na delniških trgih, potem verjetno veste, da je delniški trg letos doživel grozovit padec. Temu padcu je nenavadno hitro sledil eden izmed najboljših povratkov v zgodovini. Takšno rast delniških trgov verjetno ni pričakoval nihče. Ampak, če pogledamo nekoliko pobližje, stvari niso tako rožnate, kot izgledajo na prvi pogled. Poglejmo si zakaj… Ameriška vlada je ob začetku krize hitro reagirala in v obtok poslala okoli 6.000 milijard novo natisnjenega denarja. Ukrep je obrodil sadove in S&P indeks je začel zelo hitro pridobivati na svoji vrednosti. Vse to so zelo vzpodbudne novice. Kljub temu je realna slika precej drugačna. »Tiskanje« ogromnih količin novega denarja je povzročilo inflacijo, zato je ta denar danes vreden precej manj. Realno vrednost delnic lahko dobimo le tako, da njihove vrednosti primerjamo z nečim, kar ne izgublja vrednosti tako kot denar. V tem primeru je to zlato. Zlato je hranilec vrednosti že tisoče let in je bil vse do začetka 20. stoletja rezervna monetarna enota. Ko vrednosti indeksa S&P 500 pretvorimo v unče zlata, vidimo, da se delniški trg kljub vsemu ni tako dobro pobral, kot izgleda na prvi pogled. Realna vrednost delnic v zlatu je bistveno manjša, kot je njihova vrednost v dolarjih. Eden glavnih razlogov je ravno ta, da so nove količine denarja v obtoku razvrednotile njegovo vrednost. Če poenostavimo…

Preberite več »