Incrementum kripto novice: Bitmex tarča napada, Južna Koreja po sledeh Kitajske

Predstavljamo kripto teden, v katerem je spletna borza Bitmex bila tarča napada, Južna Koreja pa je razpravljala o sprejetu kripto zakonodaje.
Varnost kriptovalut je pomembna

Gibanje cen in dogajanje na trgu

V minulem tednu je trg kriptovalut miroval. Cene so se tako spremenile le za kak odstotek, večina kriptovalut pa je teden končala nekje tam, kjer ga je začela.

Navkljub hitremu skoku, ki smo mu bili priča prejšnji petek zaradi izjav kitajskega predsednika se zdi, da na kriptotrgu v tem trenutku vlada zatišje pred nekaterimi napovedmi, ki naj bi sledile v naslednjih mesecih.

Južna Koreja razpravlja o novem kripto zakonu

Korejski politični vrh je v preteklem tednu razpravljal o pomenu kriptovalut in nekaterih tehnologij povezanih s kriptovalutami. Tu je bil v ospredju predvsem blockchain, torej tehnologija veriženja blokov, umetna inteligenca in pa kibernetska varnost. 

Korejski vladni organi so tako sledili zgledu Kitajske, ki je o podobni tematiki razpravljala pred dvema tednoma. Vse skupaj samo nakazuje na pomembno vlogo Azije v kripto svetu.

Vdor v Bitmex - hekerji prišli do več kot 23000 emailov

Spletna borza Bitmex je ponesreči objavila email naslove nekaterih njihovih uporabnikov.

Nekaj dni po tem dogodku je bil Twitter račun Bitmexa tarča napada. Nepridipravi so ob vdoru naredili številne objave na Twitterju, prav tako pa anonimen Twitter profil sedaj javno objavlja email naslove uporabnikov BitMEXa. Gre za številne ameriške državljane.

Na vse skupaj so se odzvali tudi pri največji spletni borzi Binance, kjer so uporabnike pozvali, da v kolikor uporabljajo enak email naslov za obe spletni borzi, naj zamenjajo email za prijavo na Binance, da se zaščitijo pred morebitnimi vdori.

Bitmexov Twitter račun je bil tarča vdora

Ostali članki:

Deutsche Bank

Incrementum kripto novice: Ethereum z Istanbulom, Bitmain bo posojal minerje

V preteklem tednu smo bili priča vzponu kripto trga, ki pa se je hitro zaključil in od konca tedna stagnira.
Bitcoin se je povzpel na 7600 dolarjev, kjer je v petek zaključil svoj skoraj 10 odstotni dvig v zadnjih dveh tednih. Kot je v zadnjem času že navada, so temu dvigu sledile tudi druge kriptovalute, Ethereum je znova presegel mejo 150 dolarjev, Neo pa se je približal vrednosti 9 dolarjev. Na vrednosti je pridobil tudi Ripple, ki je od začetka tedna pa do petka pridobil kar 7 odstotkov.

Preberite več »
Vaša pot v svet kriptovalut
Si želite investicijski vodič? Izpolnite spodnji obrazec in poslali vam bomo našo brezplačno e-knjigo