Incrementum kripto novice: Največja zabeležena kraja v zgodovini kripto borz; skoraj 50 milijonov evrov

Predstavljamo kripto teden, v katerem je bil Upbit tarča največji zabeleženi kraji do sedaj.
Heker

Upbit tarča napada. Odnesli skoraj 50 milijonov.

Južnokorejski kripto borzi Upbit, eni največjih kriptovalutnih borz na svetu, je 26. Novembra v nekaj trenutkih izginilo okrog 342 tisoč enot kriptovalute Ether (ETH). Skupna vrednost kraje znaša po trenutnih cenah približno 46 milijonov evrov.

Zaradi prepoznavnosti borze Upbit in obsega škode, gre za enega največjih tovrstnih incidentov do zdaj.

Upbit je sporočil, da se je napad zgodil, ko so sredstva premikali iz njihove manj varne »vroče denarnice« v precej bolj varno »hladno denarnico«, ki je hekerji ne morejo napasti.

Dodali so tudi, da je naslov denarnice, na katero so storilci premaknili sredstva “0xa09871AEadF4994Ca12f5c0b6056BBd1d343c029”.

Kdo je odgovoren za eno največjih zabeleženih izognotij kriptovalut, trenutno še ni znano. Poznavalci delovanja borze menijo, da je v tem primeru šlo za zaroto znotraj podjetja, saj je dostop do denarnic brez posebnega dostopa virtualno nemogoč.

TwitterUpbit

Upbit je na incident reagiral z začasnim zaprtjem vplačil in izplačil ter uporabnikom zagotovil, da bodo vso nastalo škodo pokrili iz lastnih sredstev

Kaj se iz tega lahko naučimo ?

Hranjenje kriptovalut na borzah je lahko dvorezni meč.

Po eni strani ponujajo preprost način hranjenja in upravljanja sredstev brez potrebe ustvarjanja denarnic in shranjevanja privatnih ključev.

Po drugi strani, pa lahko ob incidentih kot so vdori in kraje, izgubite vaša sredstva. To se pri shranjevanju kriptovalut na lastni digitalni denarnici in nadzorom nad vašimi privatnimi ključi ne more zgoditi.

Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prijavite se na brezplačen investicijski posvet.

Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prijavite se na brezplačen investicijski posvet.

Ostali članki:

Je Forex (valutno trgovanje) dobra alternativa delnicam in delniškim skladom v času gospodarske recesije?

Verjetno vas zanima ali je valutno trgovanje kot oblika naložbe v času gospodarske recesije zanimiva alternativa klasičnim oblikam naložb. Da bi dobili ustrezen odgovor, si moramo najprej pogledati aktualno sliko svetovnega gospodarstva. Kaj se pravzaprav dogaja? Najbrž ste opazili članke o tem, kako koronavirus že pušča posledice v turizmu. Ljudje se bojijo okužbe. Nekateri celo delajo večje zaloge hrane. Predvsem pa se je zmanjšalo število potovanj. To zelo močno čutijo letalski in drugi prevozniki. Predvsem tisti, ki so imeli težave že pred izbruhom virusa, so se zdaj znašli v velikih težavah. Britanski letalski prevoznik Flybe je že prenehal poslovati. Številna podjetja po svetu zmanjšujejo ali celo ustavljajo proizvodnjo. Slovenski Revoz je zaradi koronavirusa začasno ustavil proizvodnjo. Kakšne bodo posledice? Manjša prodaja? Manjši dobički? Skoraj zagotovo. Revoz pa sploh ni edino podjetje, ki ima trenutno težave. Koronavirus je močno ohromil celotno svetovno gospodarstvo, ne samo Kitajsko, kot bi sprva domnevali zaradi njene izolacije. Logistična podjetja v številnih okuženih območjih Italije trenutno ne obratujejo. Zdaj pa si predstavljajte, kaj to pomeni za podjetja, ki kupcem dostavljajo blago preko logističnih podjetij. Posel stoji. Naročila stojijo. Finančni prilivi so zmanjšani. Če območja s karanteno uvedejo še v drugih evropskih državah, se logistika lahko ustavi tudi tam. Težave pa nimajo le podjetja, ki prodajajo neposredno končnim uporabnikom. Težave imajo vsa podjetja, ki imajo proizvodnjo na

Preberite več »