Incrementum kripto novice: Samsung napovedal blockchain, EU z lastno kriptovaluto

Predstavljamo kripto teden, v katerem je Samsung napovedal svoj blockchain projekt, EU pa je razpravljala o lastni kriptovaluti.
Samsung blockchain

Gibanje cen in dogajanje na trgu

V preteklem tednu, se na samem trgu kriptovalut znova ni veliko dogajalo. Čeprav je večina kriptovalut, teden končala v rdečih številkah, se cene niso močno spremenile. 

Bitcoin še naprej ostaja nad ceno 8000 dolarjev. Ena redkih kriptovalut, ki je teden končala pozitivno je bila tako Ripple, ki mu pri bankah podpora še kar narašča, prav tako pa je ta kriptovaluta v zadnjih tednih najbolj stabilna in hkrati mirna valuta. 

Samsung napovedal svojo verzijo blockchaina

Samsung je objavil predstavitveni video, ki si ga lahko ogledate tukaj. V njem govorijo o svoji verziji blockchaina in o svoji kripto denarnici.

Njigova verzija te tehnologije naj bi se osredotočila na sledljivost denarnih sredstev, recimo kam gre denar od dobrodelnih organizacij, prav tako bi plačila delovala brez posrednika. 

Pri Samsungu so predstavili tudi sistem za glasovanje, ki naj bi potekal hitreje, ceneje in brez napak.

EU razmišlja o svoji lastni kriptovaluti

Evropska unija razmišlja o tem, da bi ustanovili svojo digitalno valuto, kot odgovor na Facebook in njihovo Libro. To bi storili z namenom, da bi se pripravili na poplavo kriptovalut v zadnjih letih in na ta način nekako regulirali celoten blockchain.

Do sedaj so sicer države članice EU same določile nekatera pravila v zvezi s kriptovalutami.

EU razmišlja o lastni kriptovaluti

Tunizija prva država s kriptovaluto, ki je podprta s strani denarja

Tunizija je postala prva država, ki je izdala svojo digitalno valuto. Ta kriptovaluta je bila narejena s strani centralne banke in je prva kriptovaluta na svetu s strani države.

Kriptovaluta E-dinars, kot so jo poimenovali, je sedaj na voljo vsem državljanom, z njo pa bo mogoče plačevati v trgovinah, restavracijah in barih. 

Centralna banka namerava s to kriptovaluto trgovati tudi z drugimi državami, prav posebej pa so omenili trgovanje z ZDA.

Tunizija s svojo kriptovaluto

Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prijavite se na brezplačen investicijski posvet.

Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prijavite se na brezplačen investicijski posvet.

Ostali članki:

Rast delniških trgov – primerjava vrednosti delniškega trga v zlatu in denarju

Če ste vsaj malo spremljali dogajanje na delniških trgih, potem verjetno veste, da je delniški trg letos doživel grozovit padec. Temu padcu je nenavadno hitro sledil eden izmed najboljših povratkov v zgodovini. Takšno rast delniških trgov verjetno ni pričakoval nihče. Ampak, če pogledamo nekoliko pobližje, stvari niso tako rožnate, kot izgledajo na prvi pogled. Poglejmo si zakaj… Ameriška vlada je ob začetku krize hitro reagirala in v obtok poslala okoli 6.000 milijard novo natisnjenega denarja. Ukrep je obrodil sadove in S&P indeks je začel zelo hitro pridobivati na svoji vrednosti. Vse to so zelo vzpodbudne novice. Kljub temu je realna slika precej drugačna. »Tiskanje« ogromnih količin novega denarja je povzročilo inflacijo, zato je ta denar danes vreden precej manj. Realno vrednost delnic lahko dobimo le tako, da njihove vrednosti primerjamo z nečim, kar ne izgublja vrednosti tako kot denar. V tem primeru je to zlato. Zlato je hranilec vrednosti že tisoče let in je bil vse do začetka 20. stoletja rezervna monetarna enota. Ko vrednosti indeksa S&P 500 pretvorimo v unče zlata, vidimo, da se delniški trg kljub vsemu ni tako dobro pobral, kot izgleda na prvi pogled. Realna vrednost delnic v zlatu je bistveno manjša, kot je njihova vrednost v dolarjih. Eden glavnih razlogov je ravno ta, da so nove količine denarja v obtoku razvrednotile njegovo vrednost. Če poenostavimo…

Preberite več »