Incrementum kripto novice: Samsung napovedal blockchain, EU z lastno kriptovaluto

Predstavljamo kripto teden, v katerem je Samsung napovedal svoj blockchain projekt, EU pa je razpravljala o lastni kriptovaluti.
Samsung blockchain

Gibanje cen in dogajanje na trgu

V preteklem tednu, se na samem trgu kriptovalut znova ni veliko dogajalo. Čeprav je večina kriptovalut, teden končala v rdečih številkah, se cene niso močno spremenile. 

Bitcoin še naprej ostaja nad ceno 8000 dolarjev. Ena redkih kriptovalut, ki je teden končala pozitivno je bila tako Ripple, ki mu pri bankah podpora še kar narašča, prav tako pa je ta kriptovaluta v zadnjih tednih najbolj stabilna in hkrati mirna valuta. 

Samsung napovedal svojo verzijo blockchaina

Samsung je objavil predstavitveni video, ki si ga lahko ogledate tukaj. V njem govorijo o svoji verziji blockchaina in o svoji kripto denarnici.

Njigova verzija te tehnologije naj bi se osredotočila na sledljivost denarnih sredstev, recimo kam gre denar od dobrodelnih organizacij, prav tako bi plačila delovala brez posrednika. 

Pri Samsungu so predstavili tudi sistem za glasovanje, ki naj bi potekal hitreje, ceneje in brez napak.

EU razmišlja o svoji lastni kriptovaluti

Evropska unija razmišlja o tem, da bi ustanovili svojo digitalno valuto, kot odgovor na Facebook in njihovo Libro. To bi storili z namenom, da bi se pripravili na poplavo kriptovalut v zadnjih letih in na ta način nekako regulirali celoten blockchain.

Do sedaj so sicer države članice EU same določile nekatera pravila v zvezi s kriptovalutami.

EU razmišlja o lastni kriptovaluti

Tunizija prva država s kriptovaluto, ki je podprta s strani denarja

Tunizija je postala prva država, ki je izdala svojo digitalno valuto. Ta kriptovaluta je bila narejena s strani centralne banke in je prva kriptovaluta na svetu s strani države.

Kriptovaluta E-dinars, kot so jo poimenovali, je sedaj na voljo vsem državljanom, z njo pa bo mogoče plačevati v trgovinah, restavracijah in barih. 

Centralna banka namerava s to kriptovaluto trgovati tudi z drugimi državami, prav posebej pa so omenili trgovanje z ZDA.

Tunizija s svojo kriptovaluto

Ostali članki:

Deutsche Bank

Incrementum kripto novice: Ethereum z Istanbulom, Bitmain bo posojal minerje

V preteklem tednu smo bili priča vzponu kripto trga, ki pa se je hitro zaključil in od konca tedna stagnira.
Bitcoin se je povzpel na 7600 dolarjev, kjer je v petek zaključil svoj skoraj 10 odstotni dvig v zadnjih dveh tednih. Kot je v zadnjem času že navada, so temu dvigu sledile tudi druge kriptovalute, Ethereum je znova presegel mejo 150 dolarjev, Neo pa se je približal vrednosti 9 dolarjev. Na vrednosti je pridobil tudi Ripple, ki je od začetka tedna pa do petka pridobil kar 7 odstotkov.

Preberite več »
Vaša pot v svet kriptovalut
Si želite investicijski vodič? Izpolnite spodnji obrazec in poslali vam bomo našo brezplačno e-knjigo