Incrementum kripto novice: Youtube začel z brisanjem kripto kanalov, Bitcoin dodan v Microsoft Office

Leto 2019 je minilo v znamenju številnih vzponov in padcev, celotno leto pa lahko za kripto svet označimo kot pozitivno. Vse več institucij je začelo graditi svojo prihodnost poslovnih procesov na blockchainu, Facebook pa je z napovedjo svoje kriptovalute v sredini leta povzročil manjši bikov trend.
Youtube in Blockchain

Gibanje cen in dogajanje na trgu

V preteklem tednu smo bili vnovič priča manjši rasti kriptovalut. Bitcoin bo kot vse kaže leto končal nad 7000 dolarjev (7200$), nekatere druge večje kriptovalute, pa bodo teden prav tako zaključile pozitivno. Ethereum je tako v zadnjem tednu pridobil 2 odstotka, Ripple (XRP), pa bo novo leto dočakal pri 26 centih (0,26$).

Youtube odstranil številne kripto posnetke

V zadnjih dneh močno odmeva dogajanje na spletni platformi za videoposnetke Youtube. Tako so številni kripto kanali ostali brez svojih videoposnetkov, ki so bili povezani s kriptovalutami. 

Nekaterim so izbrisali čist vse posnetke, ki so jih naložili na svoj Youtube kanal, pa čeprav si bili bodisi izobraževalne narave, ali pa so bili povezani s trenutnim dogajanjem v kripto svetu. 

Zakaj točno so se pri Youtubu odločili za brisanje nekaterih videoposnetkov, ki so povezani s kriptovalutami ni jasno, so pa na ta način precej oškodovali celotno kripto skupnost, ki je na Youtubu delila svoje poglede na kripto svet in na ta način tudi širila ozaveščenost do kriptovalut.

Bitcoin kot valuta dodan v Microsoft Office paket

Kriptovaluta Bitcoin je bila minuli teden dodana v vse programe Microsoft Office. Tako je sedaj mogoče v programu Microsoft Excel izbrati Bitcoin kot valuto, s katero lahko potem upravljate s podatki in tabelami.

Bitcoin je v tem desetletju podiral številne rekorde. Tako sta skupaj z Ethereumom to najbolj donosni investiciji tega desetletja, morebitni vlagatelji na začetku tega desetletja pa so danes precej bogatejši.

Vstopnice za nogometno evropsko prvenstvo UEFA 2020 na voljo tudi na blockchainu

Vstopnice za nogometno evropsko prvesnstvo UEFA 2020 se bodo tokrat prvič prodajale tudi na blockchainu. Tako pri Uefi predvidevajo, da bodo prodali približno 20000 vstopnic preko blockchaina. 

To samo dokazuje, kakšnega pomena bo blockchain v prihodnje, saj bodo pri Uefi na ta način poizkušali preprečiti prodajo vstopnic na črnem trgu in morebiten zaslužek s preprodajo kart. Vstopnice bodo na voljo pri AlphaWalletu, ki bo preko kriptovalute Ethereum ponudil 20000 VIP vstopnic za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2020.


Lastniki teh vstopnic bodo tako lahko prišli na stadion brez fizične vstopnice, kar pomeni večjo ekološko ozaveščenost, prav tako pa manj težav pri samem vstopu, saj bodo vstopnice na voljo digitalno.

Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prijavite se na brezplačen investicijski posvet.

Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prijavite se na brezplačen investicijski posvet.

Ostali članki:

Je Forex (valutno trgovanje) dobra alternativa delnicam in delniškim skladom v času gospodarske recesije?

Verjetno vas zanima ali je valutno trgovanje kot oblika naložbe v času gospodarske recesije zanimiva alternativa klasičnim oblikam naložb. Da bi dobili ustrezen odgovor, si moramo najprej pogledati aktualno sliko svetovnega gospodarstva. Kaj se pravzaprav dogaja? Najbrž ste opazili članke o tem, kako koronavirus že pušča posledice v turizmu. Ljudje se bojijo okužbe. Nekateri celo delajo večje zaloge hrane. Predvsem pa se je zmanjšalo število potovanj. To zelo močno čutijo letalski in drugi prevozniki. Predvsem tisti, ki so imeli težave že pred izbruhom virusa, so se zdaj znašli v velikih težavah. Britanski letalski prevoznik Flybe je že prenehal poslovati. Številna podjetja po svetu zmanjšujejo ali celo ustavljajo proizvodnjo. Slovenski Revoz je zaradi koronavirusa začasno ustavil proizvodnjo. Kakšne bodo posledice? Manjša prodaja? Manjši dobički? Skoraj zagotovo. Revoz pa sploh ni edino podjetje, ki ima trenutno težave. Koronavirus je močno ohromil celotno svetovno gospodarstvo, ne samo Kitajsko, kot bi sprva domnevali zaradi njene izolacije. Logistična podjetja v številnih okuženih območjih Italije trenutno ne obratujejo. Zdaj pa si predstavljajte, kaj to pomeni za podjetja, ki kupcem dostavljajo blago preko logističnih podjetij. Posel stoji. Naročila stojijo. Finančni prilivi so zmanjšani. Če območja s karanteno uvedejo še v drugih evropskih državah, se logistika lahko ustavi tudi tam. Težave pa nimajo le podjetja, ki prodajajo neposredno končnim uporabnikom. Težave imajo vsa podjetja, ki imajo proizvodnjo na

Preberite več »