Incrementum kripto novice: Ikea podpisala blockhain dogovor

Na kratko predstavljamo teden v katerem je skandinavski pohištveni velikan podpisal dogovor o plačilu preko blockchaina, kriptovaluta Ripple, pa je začela sodelovanje s podjetjem BitPay.
Ikea in Ripple

Gibanje cen in dogajanje na trgu

Cena kriptovalute Bitcoin je ob koncu septembra padla za 20%, nato pa se je prejšnji teden stabilizirala okrog 8000 dolarjev.

Navkljub vsemu temu, se je cena Bitcoina v letu 2019 več kot podvojila od januarja 2019, ko se je cena gibala okrog 3750 dolarjev. 

Za primerjavo, cena zlata s katerim se Bitcoin pogosto primerja kot novodobno zlato je v letu 2019 zrasla za 17%. 

Ripple (XRP) je v zadnjem tednu pridobil 12,5% svoje vrednosti, od septembra pa se je cena te kriptovalute zvišala za tretjino. Razlog za takšno rast je v tem, da se je BitPay, ki je znan kot plačilni posrednik s kriptovalutami dogovoril za sodelovanje z Ripplom. Tako bo BitPay podpiral plačilo tudi s kriptovaluto XRP.

Druga kriptovaluta na lestvici CoinMarketCap-a trenutno Ethereum, je v zadnjem tednu pridobila več kot 6%, skupna kapitalizacija kripto trga pa trenutno znaša 217 milijard dolarjev. 

Ikein blockchain dogovor

Kripto novice začenjamo z Ikeo

Ta je prejšnji teden podpisala dogovor z dobaviteljem na Islandiji, da preko Ethereumovega blockchaina plačuje in pošilja sredstva. Gre za prvi takšen B2B (business to business) dogovor med dvema podjetjema, veliko prahu pa je vse skupaj dvignilo prav zato, ker je v to vključen skandinavski velikan na področju pohištva Ikea.

Število kripto denarnic raste

V letu 2019 je bilo narejenih 40 milijonov novih kripto denarnic, kar potrjuje eksponentno rast. Prav tako se je število kripto denarnic za kriptovaluto Bitcoin v zadnjem letu podvojilo. Za primerjavo leta 2016 je bilo število kripto denarnic med 6 in 8 milijoni.

NBA moštvo Sacramento Kings ostaja najbolj aktivno na področju kripto industrije

NBA moštvo Sacramento Kings so zasnovali idejo, s katero bodo svoje zveste navijače nagrajevali s kripto žetoni, katere bodo lahko zamenjali za kriptovaluto po izbiri. Sacramento Kings so tudi prvo moštvo v ligi NBA, ki je začelo sprejemati plačilo z Bitcoini leta 2014.

Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prijavite se na brezplačen investicijski posvet.

Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prijavite se na brezplačen investicijski posvet.

Ostali članki:

Je Forex (valutno trgovanje) dobra alternativa delnicam in delniškim skladom v času gospodarske recesije?

Verjetno vas zanima ali je valutno trgovanje kot oblika naložbe v času gospodarske recesije zanimiva alternativa klasičnim oblikam naložb. Da bi dobili ustrezen odgovor, si moramo najprej pogledati aktualno sliko svetovnega gospodarstva. Kaj se pravzaprav dogaja? Najbrž ste opazili članke o tem, kako koronavirus že pušča posledice v turizmu. Ljudje se bojijo okužbe. Nekateri celo delajo večje zaloge hrane. Predvsem pa se je zmanjšalo število potovanj. To zelo močno čutijo letalski in drugi prevozniki. Predvsem tisti, ki so imeli težave že pred izbruhom virusa, so se zdaj znašli v velikih težavah. Britanski letalski prevoznik Flybe je že prenehal poslovati. Številna podjetja po svetu zmanjšujejo ali celo ustavljajo proizvodnjo. Slovenski Revoz je zaradi koronavirusa začasno ustavil proizvodnjo. Kakšne bodo posledice? Manjša prodaja? Manjši dobički? Skoraj zagotovo. Revoz pa sploh ni edino podjetje, ki ima trenutno težave. Koronavirus je močno ohromil celotno svetovno gospodarstvo, ne samo Kitajsko, kot bi sprva domnevali zaradi njene izolacije. Logistična podjetja v številnih okuženih območjih Italije trenutno ne obratujejo. Zdaj pa si predstavljajte, kaj to pomeni za podjetja, ki kupcem dostavljajo blago preko logističnih podjetij. Posel stoji. Naročila stojijo. Finančni prilivi so zmanjšani. Če območja s karanteno uvedejo še v drugih evropskih državah, se logistika lahko ustavi tudi tam. Težave pa nimajo le podjetja, ki prodajajo neposredno končnim uporabnikom. Težave imajo vsa podjetja, ki imajo proizvodnjo na

Preberite več »