Kako prodati Bitcoin?

Marsikdo se sprašuje kako prodati Bitcoin, saj gre pri kriptovalutah za dokaj nove tehnologije in povprečen uporabnik težko razume celoten proces.
Kako prodati Bitcoin?

Kako prodati Bitcoin in druge kriptovalute?

V zadnjih letih je skupaj z rastjo cene Bitcoina, zrastlo tudi zanimanje za nakup najbolj popularne kriptovalute trenutno. 

Veliko večino zanima investiranje v kripto svet, kar najbolj pogosto pomeni nakup Bitcoinov. 

Veliko manj pa je tistih, ki se pred nakupom in investicijo v kriptovalute tudi pozanimajo, kako pravzaprav upravljati z njimi po nakupu in kako jih v končni fazi tudi prodati. 

Zato bomo v tem članku pojasnili možnosti pri prodaji Bitcoina, pa tudi kriptovalut na splošno. 

Trenutno večina ponudnikov, ki nudi možnost nakupa Bitcoina, ponuja tudi možnost prodaje in tako na večini spletnih strani in platform za nakup kriptovalut, lahko najdemo tudi možnost prodaje.

Borze/Exchanges

Najbolj pogosta in preprosta metoda za prodajo Bitcoina je zagotovo prodaja na spletni borzi (angleško exchange). 

Gre za različne spletne platforme, na katerih lahko uporabnik poleg nakup tudi proda kriptovalute, po želji pa tudi z njimi trguje. To je obenem metoda, ki je najbolj varna, v primeru, da so računi pravilno zavarovani in najbolj preprosta, saj lahko na ta način Bitcoin in druge kriptovalute prodamo kjerkoli in kadarkoli v relativno kratkem času, v kolikor za željeno kriptovaluto obstaja vsaj neko manjše povpraševanje za nakup. 

Problem te metode je, da je proces verifikacije osebnega računa dolgotrajen in zakompliciran, hkrati pa mora račun biti tudi pravilno zavarovan, običajno z 2FA zaščito.

Bankomati

Bankomati za nakup kriptovalut, v večini primerov ponujajo zgolj nakup, medtem ko je prodaja le teh zaenkrat še nemogoča.

To so v Sloveniji torej avtomati za prodajo Bitcoina, med bolj poznane spadajo Bitnik bankomati, medtem ko se je v zadnjem času za nakup Bitcoina uveljavil tudi Petrol. Čeprav nekateri avtomati nudijo možnost prodaje, pa jih še vedno več kot 50% te opcije nima in je primarna funkcija teh zgolj prodaja Bitcoina strankam in ne tudi odkupa. 

Bankomate lahko torej v praksi izločimo iz nabora načinov za zanesljivo prodajo Bitcoina in tudi drugih kriptovalut, saj v Sloveniji le redki ponujajo možnost prodaje.

Incrementum

Ker so vse te metode za uporabnika zamudne, nekatere tudi precej negotove in riskantne, pri večini ponudnikov pa poleg registracije zahtevajo še časovno potratno potrditev računa, pri Incrementumu stremimo k temu, da naše stranke razbremenimo vseh omenjenih preglavic. 

Za naše uporabnike opravimo vse korake od uvodnega nakupa kriptovalut in raziskave trga, do tega kje vse skupaj hraniti, ter seveda do zadnjega koraka, prodaje kriptovalut in pretvorbe nazaj v denar.

Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prijavite se na brezplačen investicijski posvet.

Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prijavite se na brezplačen investicijski posvet.

Ostali članki:

Rast delniških trgov – primerjava vrednosti delniškega trga v zlatu in denarju

Če ste vsaj malo spremljali dogajanje na delniških trgih, potem verjetno veste, da je delniški trg letos doživel grozovit padec. Temu padcu je nenavadno hitro sledil eden izmed najboljših povratkov v zgodovini. Takšno rast delniških trgov verjetno ni pričakoval nihče. Ampak, če pogledamo nekoliko pobližje, stvari niso tako rožnate, kot izgledajo na prvi pogled. Poglejmo si zakaj… Ameriška vlada je ob začetku krize hitro reagirala in v obtok poslala okoli 6.000 milijard novo natisnjenega denarja. Ukrep je obrodil sadove in S&P indeks je začel zelo hitro pridobivati na svoji vrednosti. Vse to so zelo vzpodbudne novice. Kljub temu je realna slika precej drugačna. »Tiskanje« ogromnih količin novega denarja je povzročilo inflacijo, zato je ta denar danes vreden precej manj. Realno vrednost delnic lahko dobimo le tako, da njihove vrednosti primerjamo z nečim, kar ne izgublja vrednosti tako kot denar. V tem primeru je to zlato. Zlato je hranilec vrednosti že tisoče let in je bil vse do začetka 20. stoletja rezervna monetarna enota. Ko vrednosti indeksa S&P 500 pretvorimo v unče zlata, vidimo, da se delniški trg kljub vsemu ni tako dobro pobral, kot izgleda na prvi pogled. Realna vrednost delnic v zlatu je bistveno manjša, kot je njihova vrednost v dolarjih. Eden glavnih razlogov je ravno ta, da so nove količine denarja v obtoku razvrednotile njegovo vrednost. Če poenostavimo…

Preberite več »
75%
75%
75%
75%
75%