Kako prodati Bitcoin?

Marsikdo se sprašuje kako prodati Bitcoin, saj gre pri kriptovalutah za dokaj nove tehnologije in povprečen uporabnik težko razume celoten proces.
Kako prodati Bitcoin?

Kako prodati Bitcoin in druge kriptovalute?

V zadnjih letih je skupaj z rastjo cene Bitcoina, zrastlo tudi zanimanje za nakup najbolj popularne kriptovalute trenutno. 

Veliko večino zanima investiranje v kripto svet, kar najbolj pogosto pomeni nakup Bitcoinov. 

Veliko manj pa je tistih, ki se pred nakupom in investicijo v kriptovalute tudi pozanimajo, kako pravzaprav upravljati z njimi po nakupu in kako jih v končni fazi tudi prodati. 

Zato bomo v tem članku pojasnili možnosti pri prodaji Bitcoina, pa tudi kriptovalut na splošno. 

Trenutno večina ponudnikov, ki nudi možnost nakupa Bitcoina, ponuja tudi možnost prodaje in tako na večini spletnih strani in platform za nakup kriptovalut, lahko najdemo tudi možnost prodaje.

Borze/Exchanges

Najbolj pogosta in preprosta metoda za prodajo Bitcoina je zagotovo prodaja na spletni borzi (angleško exchange). 

Gre za različne spletne platforme, na katerih lahko uporabnik poleg nakup tudi proda kriptovalute, po želji pa tudi z njimi trguje. To je obenem metoda, ki je najbolj varna, v primeru, da so računi pravilno zavarovani in najbolj preprosta, saj lahko na ta način Bitcoin in druge kriptovalute prodamo kjerkoli in kadarkoli v relativno kratkem času, v kolikor za željeno kriptovaluto obstaja vsaj neko manjše povpraševanje za nakup. 

Problem te metode je, da je proces verifikacije osebnega računa dolgotrajen in zakompliciran, hkrati pa mora račun biti tudi pravilno zavarovan, običajno z 2FA zaščito.

Bankomati

Bankomati za nakup kriptovalut, v večini primerov ponujajo zgolj nakup, medtem ko je prodaja le teh zaenkrat še nemogoča.

To so v Sloveniji torej avtomati za prodajo Bitcoina, med bolj poznane spadajo Bitnik bankomati, medtem ko se je v zadnjem času za nakup Bitcoina uveljavil tudi Petrol. Čeprav nekateri avtomati nudijo možnost prodaje, pa jih še vedno več kot 50% te opcije nima in je primarna funkcija teh zgolj prodaja Bitcoina strankam in ne tudi odkupa. 

Bankomate lahko torej v praksi izločimo iz nabora načinov za zanesljivo prodajo Bitcoina in tudi drugih kriptovalut, saj v Sloveniji le redki ponujajo možnost prodaje.

Incrementum

Ker so vse te metode za uporabnika zamudne, nekatere tudi precej negotove in riskantne, pri večini ponudnikov pa poleg registracije zahtevajo še časovno potratno potrditev računa, pri Incrementumu stremimo k temu, da naše stranke razbremenimo vseh omenjenih preglavic. 

Za naše uporabnike opravimo vse korake od uvodnega nakupa kriptovalut in raziskave trga, do tega kje vse skupaj hraniti, ter seveda do zadnjega koraka, prodaje kriptovalut in pretvorbe nazaj v denar.

Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prijavite se na brezplačen investicijski posvet.

Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prijavite se na brezplačen investicijski posvet.

Ostali članki:

Je Forex (valutno trgovanje) dobra alternativa delnicam in delniškim skladom v času gospodarske recesije?

Verjetno vas zanima ali je valutno trgovanje kot oblika naložbe v času gospodarske recesije zanimiva alternativa klasičnim oblikam naložb. Da bi dobili ustrezen odgovor, si moramo najprej pogledati aktualno sliko svetovnega gospodarstva. Kaj se pravzaprav dogaja? Najbrž ste opazili članke o tem, kako koronavirus že pušča posledice v turizmu. Ljudje se bojijo okužbe. Nekateri celo delajo večje zaloge hrane. Predvsem pa se je zmanjšalo število potovanj. To zelo močno čutijo letalski in drugi prevozniki. Predvsem tisti, ki so imeli težave že pred izbruhom virusa, so se zdaj znašli v velikih težavah. Britanski letalski prevoznik Flybe je že prenehal poslovati. Številna podjetja po svetu zmanjšujejo ali celo ustavljajo proizvodnjo. Slovenski Revoz je zaradi koronavirusa začasno ustavil proizvodnjo. Kakšne bodo posledice? Manjša prodaja? Manjši dobički? Skoraj zagotovo. Revoz pa sploh ni edino podjetje, ki ima trenutno težave. Koronavirus je močno ohromil celotno svetovno gospodarstvo, ne samo Kitajsko, kot bi sprva domnevali zaradi njene izolacije. Logistična podjetja v številnih okuženih območjih Italije trenutno ne obratujejo. Zdaj pa si predstavljajte, kaj to pomeni za podjetja, ki kupcem dostavljajo blago preko logističnih podjetij. Posel stoji. Naročila stojijo. Finančni prilivi so zmanjšani. Če območja s karanteno uvedejo še v drugih evropskih državah, se logistika lahko ustavi tudi tam. Težave pa nimajo le podjetja, ki prodajajo neposredno končnim uporabnikom. Težave imajo vsa podjetja, ki imajo proizvodnjo na

Preberite več »