Kako zaščititi svoje premoženje pred prihajajočo recesijo?

Ste preveč zasedeni, da bi si vzeli nekaj trenutkov in se pozanimali kako zaščititi svoje premoženje? Tako kot ste bili preveč zasedeni, da bi že leta 2017 investirali v Bitcoin ali Ethereum? Preberite si zgodbo o Alešu - našem namišljenem junaku, ki pa nosi resnično sporočilo, saj je "Alešev" v Sloveniji dejansko na tisoče.

Aleš je tipičen državljan. Pri starših si je zgradil prizidek, skozi leta pa je varčeval, da bo mogoče nekoč kupil lastno nepremičnino. Ker so banke ponujale nizke obrestne mere za vezavo denarja se je odločil, da bo svoj denar naložil v delnice. Ker ni poznal situacije na trgu, je kupil nekatere delnice znanih podjetij.

Najhujša stvar, ki se lahko zgodi nekomu, ki se odloči investirati, je kupovanje na vrhu pred recesijo. Nato se trg zlomi in delnice so močno padejo. Do konca leta 2009, ko se je Aleš odločil prodati svoje delnice je njegovo premoženje znašalo manj kot polovico začetne vrednosti.

Popolnoma nasprotno je storil Matjaž. Ta je namesto, da bi kupoval delnice pred recesijo na samem vrhu, pogledal kaj se je dogajalo v prejšnjih recesijah in se odločil, da vlaganje denarja v investicije, ki so tako precenjene ni smotrna odločitev. Namesto tega je raje naredil raziskavo in se na podlagi tega odločil, kam je denar najbolje vložiti. Preveril je stanje trgov, katere naložbe so precenjene in ugotovil, da se v nepremičnine in delnice ne splača vlagati. 

Našel je tudi nekaj alternativnih naložb, ki bi lahko imele podoben vpliv, kot ga je imel internet. Matjaž je tako svoj denar oplemenitil za 20% v enem letu, z naložbo v kriptovalute. Ker pa se je zavedal, da je naložba dolgoročno dobra in da ima dobre temelje za naprej, je svojo investicijo držal dalje. Slišal je tudi, da v tovrstno tehnologijo vlagajo največja podjetja na svetu, hkrati pa se je poslužuje vedno več držav. Po več kot enem letu je svoj začetni vložek povečal za polovico.

Kaj je šlo narobe?

Aleš ni poznal nekaterih pomembnih, a hkrati preprostih pravil investiranja, zato je storil začetne investicijske napake.

Na napakah se učimo gre tisti znan pregovor. Ker nas te napake lahko drago stanejo, smo pri Incrementumu za vas pripravili brezplačno e-knjigo, v kateri govorimo o najboljših investicijah v času pred in med samo recesijo, ki so še kako aktualne v današnjem času.

V tej knjigi smo pokrili vse najbolj pogoste investicije in razložili v katere je smiselno vlagati, katere pa so precenjene. Nepremičnine, delniški trgi, žlahtne kovine, alternativne investicije.

Si želite zaščititi svoje premoženje?

V kolikor ne želite ponoviti napak, ki jih je storil Aleš, potem je naš investicijski vodič pravi za vas. V njem boste izvedeli vse o dogajanju v času prejšnjih recesij, katere naložbe se zgodovinsko gledano obnašajo dobro med samo recesijo in katere investicije bi lahko bile najboljše v času prihajajoče krize.

V kolikor si želite zaščititi svoje težko prisluženo premoženje in si ne želite storiti kakšne neumnosti, kot jo je storil Aleš, potem se preko spodnjega obrazca prijavite in poslali vam bomo našo e-knjigo popolnoma brezplačno

Zaščitite svoje premoženje že danes!

P.S Ne pustite denarja ležati na bančnem računu, kjer izgublja svojo vrednost. Vzemite si čas, preberite našo brezplačno e-knjigo in zaščitite svoje premoženje

Ostali članki:

Deutsche Bank

Incrementum kripto novice: Ethereum z Istanbulom, Bitmain bo posojal minerje

V preteklem tednu smo bili priča vzponu kripto trga, ki pa se je hitro zaključil in od konca tedna stagnira.
Bitcoin se je povzpel na 7600 dolarjev, kjer je v petek zaključil svoj skoraj 10 odstotni dvig v zadnjih dveh tednih. Kot je v zadnjem času že navada, so temu dvigu sledile tudi druge kriptovalute, Ethereum je znova presegel mejo 150 dolarjev, Neo pa se je približal vrednosti 9 dolarjev. Na vrednosti je pridobil tudi Ripple, ki je od začetka tedna pa do petka pridobil kar 7 odstotkov.

Preberite več »
Vaša pot v svet kriptovalut
Si želite investicijski vodič? Izpolnite spodnji obrazec in poslali vam bomo našo brezplačno e-knjigo