Incrementum kripto novice: Reddit z implementacijo blockchaina, Binance z donacijo

Predstavljamo kripto pregled tedna, v katerem bomo pisalo o Redditovem blockchainu in donaciji kripto velikana Binance pri borbi proti COVID-19.
reddit

Gibanje cen in dogajanje na trgu

Kriptovalute so skozi celoten teden počasi, a vztrajno, pridobivale na ceni, danes pa je sledila manjša korekcija. Še vedno je večina kriptovalut v tem tednu pridobila lep del svoje vrednosti, izstopal pa je Ethereum.

Bitcoin je skozi celoten teden pridobival na vrednosti. Večino tedna se je gibal pri 7200 – 7300 dolarjih, kar pomeni 10 odstotno rast na tedenski ravni, nato pa je sledil popravek.
Cena Bitcoina je trenutno pri ~6900 dolarjih.

Ethereum je na tedenski ravni pridobil tudi do 25 odstotkov, po današnji korekciji pa je vreden 158 dolarjev, kar je še vedno 10 odstotkov več kot ob koncu prejšnjega tedna.

Ripple je prav tako na tedenski ravni pridobil 10 odstotkov, večina grafov kriptovalut pa izgleda precej podobno.

Skozi celoten teden so počasi pridobivale, nato pa je danes sledil padec pri večini kriptovalut, vseeno pa kaže, da bodo delovni teden kriptovalute končale v zelenem.

Bitcoin Cash je pred svojo delitvijo prav tako dosegal nove rekordne vrednosti na mesečni ravni, najvišja točka je bila pri 282 dolarjih, trenutno pa je vrednost enega kovanca BCH 238 dolarjev.

Binance z novo donacijo proti COVID-19

Potem, ko je spletna borza Binance v prejšnjem tednu prevzela podjetje CoinMarketCap, je v tem tednu ponovno donirala milijon dolarjev za namen boja proti koronavirusu.

Tako je največja svetovna borza proti COVID-19 donirala že 2 milijona dolarjev, obenem pa imajo tudi svoj sklad za pomoč v boju proti epidemiji.

Za vsakih 10 dolarjev, ki jih kdorkoli donira v ta sklad, bodo pri Binance donirali dodatnih 20 dolarjev.

Gre za Binance Charity Foundation, ki je fundacija ustanovljena s strani borze Binance.

Na ta način želijo pri tej spletni borzi pomagati družbi in se na svetovnem zemljevidu uveljaviti kot družbeno odgovorno podjetje.

Binance in Coinmarketcap

Forbes ocenjuje posledice ukrepov v ZDA

Pri Forbesu so v minulem tednu ocenili, da zaradi novo sprejetih zakonov in ukrepov v ZDA, ki bodo med drugim v obtok pognali dodatnih 2 milijarde dolarjev, kripto trg postaja podcenjen.

Zaradi podatkov o novih ukrepih Trumpa v ZDA, so številne delnice tekom tedna že skočile v nebo, podobno pa se je skozi celoten teden dogajalo s kriptovalutami.

Zaradi ogromnega števila finančnih sredstev, ki bodo umetno porinjena v celoten finančni sistem ZDA, bi kriptovalute zaradi omejene ponudbe in števila kovancev, prav lahko postale prava redkost.

Celotna finančna injekcija več kot zadostuje temu, da se zaloge Bitcoina popolnoma pokupijo.

Pravzaprav bi s celotnimi sredstvi, ki jih bodo ZDA natisnile in namenile za svoje prebivalce, lahko pokupili čisto vse kriptovalute, ki so v obtoku.

Zaradi tega pri Forbesu ocenjujejo, da so kriptovalute podcenjene in bi zaradi svoje omejene količine lahko pridobile na svoji vrednosti, ali pa celo postale prava redkost.

Tiskanje denarja

Reddit z implementacijo blockchaina v svoj sistem

Pri Redditu, enem največjih forumov na svetu, so pričeli z implementacijo sistema točkovanja uporabnikov, ki bo slonel na tehnologiji veriženja blokov – blockchain.

Gre za posodobitev, ki jo bodo pri Redditu ponudili v njihovi posodobljeni aplikaciji, javnost pa je deljenega mnenja, ali je to sploh potreben korak.

Vseeno pa ta poteza nakazuje na uporabno vrednost tehnologije veriženja blokov.

Dejstvo, da nova velika podjetja vstopajo v kripto svet z implementacijo blockchaina zgolj nazorno kaže, da blockchain predstavlja veliko uporabno vrednost za tehnološko prihodnost civilizacije.

reddit

V trenutkih krize bodo ljudje zagotovo iskali nove vire naložb, s katerimi bi lahko zavarovali svoje premoženje. V kolikor vas zanima alternativna možnost investicije v kriptovalute, nas lahko kontaktirate preko našega spletnega obrazca in si zagotovite vstop v kripto svet.

Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prijavite se na brezplačen investicijski posvet.

Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prijavite se na brezplačen investicijski posvet.

Ostali članki:

Je Forex (valutno trgovanje) dobra alternativa delnicam in delniškim skladom v času gospodarske recesije?

Verjetno vas zanima ali je valutno trgovanje kot oblika naložbe v času gospodarske recesije zanimiva alternativa klasičnim oblikam naložb. Da bi dobili ustrezen odgovor, si moramo najprej pogledati aktualno sliko svetovnega gospodarstva. Kaj se pravzaprav dogaja? Najbrž ste opazili članke o tem, kako koronavirus že pušča posledice v turizmu. Ljudje se bojijo okužbe. Nekateri celo delajo večje zaloge hrane. Predvsem pa se je zmanjšalo število potovanj. To zelo močno čutijo letalski in drugi prevozniki. Predvsem tisti, ki so imeli težave že pred izbruhom virusa, so se zdaj znašli v velikih težavah. Britanski letalski prevoznik Flybe je že prenehal poslovati. Številna podjetja po svetu zmanjšujejo ali celo ustavljajo proizvodnjo. Slovenski Revoz je zaradi koronavirusa začasno ustavil proizvodnjo. Kakšne bodo posledice? Manjša prodaja? Manjši dobički? Skoraj zagotovo. Revoz pa sploh ni edino podjetje, ki ima trenutno težave. Koronavirus je močno ohromil celotno svetovno gospodarstvo, ne samo Kitajsko, kot bi sprva domnevali zaradi njene izolacije. Logistična podjetja v številnih okuženih območjih Italije trenutno ne obratujejo. Zdaj pa si predstavljajte, kaj to pomeni za podjetja, ki kupcem dostavljajo blago preko logističnih podjetij. Posel stoji. Naročila stojijo. Finančni prilivi so zmanjšani. Če območja s karanteno uvedejo še v drugih evropskih državah, se logistika lahko ustavi tudi tam. Težave pa nimajo le podjetja, ki prodajajo neposredno končnim uporabnikom. Težave imajo vsa podjetja, ki imajo proizvodnjo na

Preberite več »