Incrementum kripto novice: Reddit z implementacijo blockchaina, Binance z donacijo

Predstavljamo kripto pregled tedna, v katerem bomo pisalo o Redditovem blockchainu in donaciji kripto velikana Binance pri borbi proti COVID-19.
reddit

Gibanje cen in dogajanje na trgu

Kriptovalute so skozi celoten teden počasi, a vztrajno, pridobivale na ceni, danes pa je sledila manjša korekcija. Še vedno je večina kriptovalut v tem tednu pridobila lep del svoje vrednosti, izstopal pa je Ethereum.

Bitcoin je skozi celoten teden pridobival na vrednosti. Večino tedna se je gibal pri 7200 – 7300 dolarjih, kar pomeni 10 odstotno rast na tedenski ravni, nato pa je sledil popravek.
Cena Bitcoina je trenutno pri ~6900 dolarjih.

Ethereum je na tedenski ravni pridobil tudi do 25 odstotkov, po današnji korekciji pa je vreden 158 dolarjev, kar je še vedno 10 odstotkov več kot ob koncu prejšnjega tedna.

Ripple je prav tako na tedenski ravni pridobil 10 odstotkov, večina grafov kriptovalut pa izgleda precej podobno.

Skozi celoten teden so počasi pridobivale, nato pa je danes sledil padec pri večini kriptovalut, vseeno pa kaže, da bodo delovni teden kriptovalute končale v zelenem.

Bitcoin Cash je pred svojo delitvijo prav tako dosegal nove rekordne vrednosti na mesečni ravni, najvišja točka je bila pri 282 dolarjih, trenutno pa je vrednost enega kovanca BCH 238 dolarjev.

Binance z novo donacijo proti COVID-19

Potem, ko je spletna borza Binance v prejšnjem tednu prevzela podjetje CoinMarketCap, je v tem tednu ponovno donirala milijon dolarjev za namen boja proti koronavirusu.

Tako je največja svetovna borza proti COVID-19 donirala že 2 milijona dolarjev, obenem pa imajo tudi svoj sklad za pomoč v boju proti epidemiji.

Za vsakih 10 dolarjev, ki jih kdorkoli donira v ta sklad, bodo pri Binance donirali dodatnih 20 dolarjev.

Gre za Binance Charity Foundation, ki je fundacija ustanovljena s strani borze Binance.

Na ta način želijo pri tej spletni borzi pomagati družbi in se na svetovnem zemljevidu uveljaviti kot družbeno odgovorno podjetje.

Binance in Coinmarketcap

Forbes ocenjuje posledice ukrepov v ZDA

Pri Forbesu so v minulem tednu ocenili, da zaradi novo sprejetih zakonov in ukrepov v ZDA, ki bodo med drugim v obtok pognali dodatnih 2 milijarde dolarjev, kripto trg postaja podcenjen.

Zaradi podatkov o novih ukrepih Trumpa v ZDA, so številne delnice tekom tedna že skočile v nebo, podobno pa se je skozi celoten teden dogajalo s kriptovalutami.

Zaradi ogromnega števila finančnih sredstev, ki bodo umetno porinjena v celoten finančni sistem ZDA, bi kriptovalute zaradi omejene ponudbe in števila kovancev, prav lahko postale prava redkost.

Celotna finančna injekcija več kot zadostuje temu, da se zaloge Bitcoina popolnoma pokupijo.

Pravzaprav bi s celotnimi sredstvi, ki jih bodo ZDA natisnile in namenile za svoje prebivalce, lahko pokupili čisto vse kriptovalute, ki so v obtoku.

Zaradi tega pri Forbesu ocenjujejo, da so kriptovalute podcenjene in bi zaradi svoje omejene količine lahko pridobile na svoji vrednosti, ali pa celo postale prava redkost.

Tiskanje denarja

Reddit z implementacijo blockchaina v svoj sistem

Pri Redditu, enem največjih forumov na svetu, so pričeli z implementacijo sistema točkovanja uporabnikov, ki bo slonel na tehnologiji veriženja blokov – blockchain.

Gre za posodobitev, ki jo bodo pri Redditu ponudili v njihovi posodobljeni aplikaciji, javnost pa je deljenega mnenja, ali je to sploh potreben korak.

Vseeno pa ta poteza nakazuje na uporabno vrednost tehnologije veriženja blokov.

Dejstvo, da nova velika podjetja vstopajo v kripto svet z implementacijo blockchaina zgolj nazorno kaže, da blockchain predstavlja veliko uporabno vrednost za tehnološko prihodnost civilizacije.

reddit

V trenutkih krize bodo ljudje zagotovo iskali nove vire naložb, s katerimi bi lahko zavarovali svoje premoženje. V kolikor vas zanima alternativna možnost investicije v kriptovalute, nas lahko kontaktirate preko našega spletnega obrazca in si zagotovite vstop v kripto svet.

Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prijavite se na brezplačen investicijski posvet.

Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prijavite se na brezplačen investicijski posvet.

Ostali članki:

Rast delniških trgov – primerjava vrednosti delniškega trga v zlatu in denarju

Če ste vsaj malo spremljali dogajanje na delniških trgih, potem verjetno veste, da je delniški trg letos doživel grozovit padec. Temu padcu je nenavadno hitro sledil eden izmed najboljših povratkov v zgodovini. Takšno rast delniških trgov verjetno ni pričakoval nihče. Ampak, če pogledamo nekoliko pobližje, stvari niso tako rožnate, kot izgledajo na prvi pogled. Poglejmo si zakaj… Ameriška vlada je ob začetku krize hitro reagirala in v obtok poslala okoli 6.000 milijard novo natisnjenega denarja. Ukrep je obrodil sadove in S&P indeks je začel zelo hitro pridobivati na svoji vrednosti. Vse to so zelo vzpodbudne novice. Kljub temu je realna slika precej drugačna. »Tiskanje« ogromnih količin novega denarja je povzročilo inflacijo, zato je ta denar danes vreden precej manj. Realno vrednost delnic lahko dobimo le tako, da njihove vrednosti primerjamo z nečim, kar ne izgublja vrednosti tako kot denar. V tem primeru je to zlato. Zlato je hranilec vrednosti že tisoče let in je bil vse do začetka 20. stoletja rezervna monetarna enota. Ko vrednosti indeksa S&P 500 pretvorimo v unče zlata, vidimo, da se delniški trg kljub vsemu ni tako dobro pobral, kot izgleda na prvi pogled. Realna vrednost delnic v zlatu je bistveno manjša, kot je njihova vrednost v dolarjih. Eden glavnih razlogov je ravno ta, da so nove količine denarja v obtoku razvrednotile njegovo vrednost. Če poenostavimo…

Preberite več »
75%
75%
75%
75%
75%