TPT: Kripto kovanec, ki je zaradi koronavirusa prehitel Bitcoin. =)

Predstavljamo kripto pregled tedna, v katerem bomo predstavili kovanec za toaletni papir (TPT) in govorili o nakupu spletne borze Binance.
tpt

Gibanje cen in dogajanje na trgu

Kriptovalute so v zadnjem tednu pridobile lep del tržne kapitalizacije. Tako je večina kriptovalut v zadnjih dneh močno pridobivala, na tedenski ravni pa jih je večina zrasla tudi za 10 odstotkov.

Bitcoin je še teden dni nazaj bil vreden 5800 dolarjev, v zadnjih dneh pa je cena dobesedno ponorela, tako je najbolj popularna kriptovaluta pridobila več kot 1000 dolarjev in je v teh trenutkih vredna med 6900 in 7000 dolarji.

Na tedenski ravni to pomeni skok navzgor za 10 odstotkov, je pa ta skok eden manjših v svetu kriptovalut ta teden. Ethereum je na tedenski ravni pridobil 12 odstotkov in je iz najnižje točke 124 dolarjev skočil do vrednosti 148 dolarjev.

Litecoin je na tedenski ravni podobno kot Bitcoin pridobil slabih 10 odstotkov, njegova cena pa trenutno znaša 41 dolarjev.

V zadnjih dneh trg razburja predvsem pojav kovanca TPT (Toilet paper token), ki se je pojavil v pravih trenutkih krize, ko v ZDA vlada pomanjkanje WC papirja.

Več o tem kovancu bomo povedali v nadaljevanju članka…

Pregled vrednosti

Binance z enim največjih kripto prevzemov

Spletna borza Binance se v zadnjih dneh vztrajno pogaja za prevzem podjetja in spletne platforme CoinMarketCap.

Vrednost prevzema naj bi znašala 400 milijonov dolarjev, obe strani pa sta v zaključni fazi dogovarjanja.

Gre za dogovor, ki bi s svojo vrednostjo lahko bil eden najdražjih kripto prevzemov v zgodovini. S tem prevzemom želijo pri Binance ustvariti kripto imperij, ki bi jih samo še zasidral na samem vrhu kripto podjetij. Tako ali tako pa je Binance že zdaj največja svetovna kripto borza, ki se je na sceno izstrelila v neverjetno kratkem obdobju.

CoinMarketCap sicer predstavlja glavno platformo za preverjanje cen kriptovalut, skupaj z informacijami o samih projektih in podjetjih. Cena 400 milijonov dolarjev je sicer pretirana po mnenju mnogih, vseeno pa gre za potezo, ki odraža moč največje kripto borze.

Po delitvi Bitcoina (halving), ki se bo zgodil v naslednjih tednih, se pričakuje veliko povpraševanje po storitvah, ki jih ponuja CoinMarketCap, predvsem zaradi mrzlice, ki jo halving prinaša.

Čeprav gre za drag prevzem, je to prevzem, ki odraža stabilnost podjetja Binance in s katerim bodo nedvomno povečali svojo suverenost v kripto prostoru.

Binance in Coinmarketcap

Toilet Paper Token (TPT)

Gre za prvoaprilsko šalo podjetja CoinMarketCap, ki se je s tem kovancem želel pošaliti iz trenutne situacije v ZDA, kjer vlada primanjkljaj toaletnega papirja.

Kriptovaluta TPT je sicer doživela zelo dober odziv, na CoinMarketCapu pa so jo prikazali na prvem mestu po tržni kapitalizaciji, s čimer bi načeloma prehitela tudi Bitcoin.

Kot so pojasnili pri CMC, je vse skupaj zgolj prvoaprilska šala, ki pa je nekatere na trenutke celo zavedla.

TPT zagon

Bitstamp bo razširil ponudbo na borzi

Spletna borza Bistamp je v zadnjem tednu presenetila z izjavo, da bodo v svojo ponudbo dodali tudi nekatere nove kovance. S tem so po dolgih letih delovanja presenetili, saj je bila borza znana po tem, da na svoji platformi ponujajo le najbolj trgovane kovance.

Po nekaterih napovedih naj bi v svojo ponudbo dodali kovance BAT, 0x, USDC, ZEC, XLM in ETC.

Gre za nekatere projekte, ki so se v kripto prostoru obdržali že kar nekaj let, hkrati pa dejansko napredujejo iz dneva v dan in predstavljajo uporabne produkte.

BAT je v zadnjih mesecih predstavil nov sistem plačevanja s kriptovalutami, ki bo slonel na lastni kreditni kartici.

Bitstamp

V trenutkih krize bodo ljudje zagotovo iskali nove vire naložb, s katerimi bi lahko zavarovali svoje premoženje. V kolikor vas zanima alternativna možnost investicije v kriptovalute, nas lahko kontaktirate preko našega spletnega obrazca in si zagotovite vstop v kripto svet.

Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prijavite se na brezplačen investicijski posvet.

Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prijavite se na brezplačen investicijski posvet.

Ostali članki:

Je Forex (valutno trgovanje) dobra alternativa delnicam in delniškim skladom v času gospodarske recesije?

Verjetno vas zanima ali je valutno trgovanje kot oblika naložbe v času gospodarske recesije zanimiva alternativa klasičnim oblikam naložb. Da bi dobili ustrezen odgovor, si moramo najprej pogledati aktualno sliko svetovnega gospodarstva. Kaj se pravzaprav dogaja? Najbrž ste opazili članke o tem, kako koronavirus že pušča posledice v turizmu. Ljudje se bojijo okužbe. Nekateri celo delajo večje zaloge hrane. Predvsem pa se je zmanjšalo število potovanj. To zelo močno čutijo letalski in drugi prevozniki. Predvsem tisti, ki so imeli težave že pred izbruhom virusa, so se zdaj znašli v velikih težavah. Britanski letalski prevoznik Flybe je že prenehal poslovati. Številna podjetja po svetu zmanjšujejo ali celo ustavljajo proizvodnjo. Slovenski Revoz je zaradi koronavirusa začasno ustavil proizvodnjo. Kakšne bodo posledice? Manjša prodaja? Manjši dobički? Skoraj zagotovo. Revoz pa sploh ni edino podjetje, ki ima trenutno težave. Koronavirus je močno ohromil celotno svetovno gospodarstvo, ne samo Kitajsko, kot bi sprva domnevali zaradi njene izolacije. Logistična podjetja v številnih okuženih območjih Italije trenutno ne obratujejo. Zdaj pa si predstavljajte, kaj to pomeni za podjetja, ki kupcem dostavljajo blago preko logističnih podjetij. Posel stoji. Naročila stojijo. Finančni prilivi so zmanjšani. Če območja s karanteno uvedejo še v drugih evropskih državah, se logistika lahko ustavi tudi tam. Težave pa nimajo le podjetja, ki prodajajo neposredno končnim uporabnikom. Težave imajo vsa podjetja, ki imajo proizvodnjo na

Preberite več »