Benjamin Samotorčan

Direktor prodaje

Benjamin Samotorčan

Ambicije. Direktnost. Zvestoba.

Lastnosti, ki plemenitijo Benjamina Samotorčana in jih boste ob delu z njim hitro ponotranjili. 

Benjamin je bil prisoten ob ustanovitvi podjetja in je tudi idejni pobudnik produkta takšne vrste kot je Incrementum+. Po ustanovitvi je kmalu pristopil k naložbi kot ena izmed prvih strank.

Je pristaš direktnega pristopa in nima zadržkov pri tem, da se spregovori neposredna resnica.

Prisega na načelo, da mora vsak svetovalec ali zastopnik naložbe tudi sam nositi investicijo v istemu produktu, ki ga svetuje in tega se vedno drži.

O Benjaminu

Benjamin prihaja iz kmečke družine iz okolice Vrhnike. Družinski človek iz obrobja Ljubljane nosi močne slovenske vrednote in je aktivno vpet v lokalno skupnost. Trenutno med drugimi zadolžitvami nosi tudi vlogo člana uprave Košarkarskega kluba Vrhnika. Včasih je na tekmovalnemu nivoju nastopal v skoku v višino, danes pa obožuje rekreativno igranje košarke in tenisa.

V mladosti je Benjamin kot sopotnik doživel hudo prometno nesrečo, ki je pustila nekatere brazgotine, bistveno močnejši odtis pa je v njegovo življenje dala ta izkušnja. Življenje je treba živeti in na svetu pustiti pozitiven odtis pri bližnjih in okolici. Kot najstnik se je že zaljubil v kuhanje in ta strast do priprave hrane se je razvila v mnogo več kot le hobi. Kot “Chef” je slovel po izredni pripravi morske hrane, še danes pa je v družini, med prijatelji in še mnogo širše poznan po izredni specialiteti: “Zarzuela de mariscos”.

Benjamin je ob vzgoji dveh sinov in ene hčerke v časih zadnje velike finančne krize kmalu dognal, da za življenje njegovih ambicij ne bo dovolj le služba. Prosti čas je zato namenjal opravljanju dodatnih priložnostnih del. Kar 6 dejavnosti je v določenemu obdobju opravljal poleg službe.

Ampak prislužena sredstva ne čakajo. Kadar niso investirana jih razjeda zob inflacije.

Izkušnje na finančnih trgih

Izobraževanje na finančnih trgih se je začelo iz prve roke z lastnimi sredstvi in s sredstvi družine. V negotovih časih po prelomu tisočletja, se je Benjamin Samotorčan naučil, da se z dolgoročno naložbo, v produkte z močnimi temelji, vedno zmaga, če smo le dovolj močni in vztrajni. V svojih prvih investicijskih potezah je Benjamin s svojim načelom vztrajnosti dobro oplemenitil svoj denar in denar svojih strank v vzajemnih skladih. Kot licencirani zavarovalni zastopnik je nadaljeval z izobraževanjem in nikdar ni nehal raziskovati kje se skrivajo nove priložnosti, s katerimi lahko zaščitimo svoje trdo prigarane prihranke.
Predavanje Benjamin Samotorčan

S svojo karizmo je prevzel vlogo odličnega predavatelja, ki dvorano na prijeten način uspeva držati vpeto v njegove besede in uspešno prenaša svoja znanja. Organiziral in izvajal je preko sto predavanj na njih razlagal o načelih uspešnega investiranja. Množice tudi stoterih udeležencev v preteklih obdobjih njega in njegovih lekcij ne bodo kar tako pozabile.

Leta 2008 je po konstantnemu mednarodnemu izobraževanju svojemu portfelju in portfelju svojih strank priključil fizično zlato.

Leta 2016 je odkril Bitcoin (BTC). Sicer velja za bolj zadržanega investitorja, ki išče priložnosti v preverjenih panogah, pri Bitcoinu pa potencialu za boljšo prihodnost človeštva ni mogel oporekati. Z nakupom 5 Bitcoinov v skupni vrednosti 2500 €, se mu je tistega leta odprl nov svet.

Danes, kot eden izmed prvih slovenskih svetovalcev za naložbe v razpršene strategije preverjenih kriptovalut, zastopa večmilijonske naložbe. Poleg svojih rednih strank tudi za nove ustrezne vlagatelje še vedno opravlja svetovanja ter vodi naložbene usmeritve.

Pogled v prihodnost

Za svoje naložbe in naložbe njegovih strank gospod Samotorčan ocenjuje izredno bogato prihodnost. Pravi, da gre morda za zgodovinsko neponovljivo priložnost, ko se bo trg blockchain tehnologije dokončno razvil.

Iz preteklih izkušenj je ponotranjil idejo, da so vse sanje dosegljive in mogoče, če si se pripravljen za njih boriti. Njegove trenutne sanje pa rišejo sliko o druženju z bodočimi milijonarji, ki danes in že zadnjih nekaj let, z njegovo pomočjo, opravljajo investicije v tehnologije prihodnosti. Morda jih na teh druženjih, ob kozarcu kvalitetnega belega vina, čaka celo njegova slavna morska “Zarzuela”.

Benjamin Samotorčan

Načela za investiranje

Benjamin Samotorčan strogo nasprotuje dnevnemu trgovanju. Po njegovih ocenah je to področje kjer trgu diktirajo igralci vredni milijarde in je področje za male vlagatelje bolj podobno igralništvu kot pa investiranju.

Prisega torej na dolgoročne investicije v preverjene produkte, ki imajo zdrave temelje in kvalitetno zasnovo za prihodnost.

Treba je razumeti stvari v katere vlagamo ali pa poiskati nekoga, ki ima na temu področju že dovolj izkušenj in mu lahko zaupamo.

Pravi, da se moramo celo življenje učiti in ne prenese vsevednežev, ki veliko govorijo, rezultatov pa ne morejo pokazati.

Seveda nas življenje uči, da se kdaj dogajajo tudi slabe stvari. Ampak po mnenju Benjamina Samotorčana, se v vsaki slabi situaciji skrivajo priložnosti za nove neizmerno bogate izkušnje in tudi priložnosti za lepše življenje.

Vabim vas, da me kontaktirate za spoznavni sestanek, kjer lahko ugotovimo najbolj smiselne priložnosti za dolgoročno plemenitenje vaših sredstev.

Lokacija: Incrementum d.o.o., Špruha 19, Trzin