Izidor Benčina

Vodja svetovalnega oddelka za digitalne naložbe

Izidor Benčina prihaja iz okolice Črnega Vrha nad Idrijo. 

Po izobrazbi inženir, trenutno deluje na področju vodenja ekipe, ki svetuje pri investicijah v digitalne naložbe.

Je pristaš dolgoročnega investiranja in se zavzema za zmanjševanje tveganja pri naložbah.

Raziskuje priložnosti, ki jih nudijo investicije v moderne tehnologije z močnimi temelji.

Njegov um neprestano išče načine za izboljšave. Za boljše življenje.

Karierni začetki

Izidor Benčina prihaja iz okolice Črnega Vrha nad Idrijo.

Življenje na podeželju mu je ukoreninilo močne delovne vrednote.

Zaradi visokih kariernih ambicij je vseeno svoj domači kraj zapustil že v najstniških letih in v Ljubljani najprej zaključil srednjo strojno šolo, nato pa diplomiral na Fakulteti za strojništvo.

Svoje inženirsko znanje je v prakso uspel prenesti v podjetju Siliko d.o.o. (Vrhnika) in še danes je ponosen na projekt, kjer je z lastno metodo ter z izboljšavami na strojnih postopkih, podjetju pomagal do milijonskih prihrankov na področju avtomatskih procesov.

Vstop na področje financ

Izidor na začetku na področju financ ni imel drugačnih izkušenj od večine novih investitorjev.

Ko ga povprašamo kaj je razlog, da je vstopil v to izredno zahtevno področje, sam pri sebi ugotovi, da se že v otroških letih ni želel sprijazniti z mislijo, da življenje pomeni zgolj delo iz dneva v dan. Borba za obstanek, beg pred pomanjkanjem in neuresničene sanje do konca svojih dni. 

Zavedal se je, da do svoje vizije po finančni svobodi ne bo prišel brez mnogih poskusov in marsikaterih ovir na svoji poti. Zaradi tega je v obdobju desetih let preizkusil vse, kar je bilo možno preizkusiti preko javno dosegljivega znanja. 

“Se da svoja sredstva oplemenititi preko športnih stav?”, je zelo pogosta prva misel svežih in neizkušenih “investitorjev”. Tako kot ostali, je tudi Izidor v praksi na to vprašanje prejel zelo odločen NE.

Prav tako je že v mladosti na svoji koži izkusil realnost naložb, ki se slišijo predobro, da bi bile resnične in posledično izkusil bolečino investiranja v prevare.

Tudi dnevno trgovanje s cenami delnic in valutno trgovanje (day trading, Forex, … op. p.) sta mu pokazala realno sliko izgubljenih ur pred ekrani in izkušnjo večnega manjšanja sredstev na bančnemu računu.

Preobrat se je za gospoda iz bližine Ajdovščine, po mnogih bolečinah pričel, ko je resnično začel razumevati načela drugega gospoda; iz ameriške Nebraske prihaja verjetno najuspešnejši investitor vseh časov –  Warren Buffett.

To znanje danes Izidor z veseljem uporablja in deli. Rezultati so jasni.

 
Izidor Benčina

Dosežki in uspehi ter prehod v resnega investitorja in svetovalca

Leta 2019 je Izidor Benčina v svojemu iskanju pametnih naložb, takratnemu portfelju nepremičninplemenitih kovin in preverjenih delnic, dodal še kanček čarovnije iz področja najnovejših tehnologij. Resnično je namreč verjel, da lahko tehnologija decentralizacije (blockchain) spremeni svet. Ostalim naložbam sta se pridružila Bitcoin in Ethereum.

Pretekle grenke izkušnje so ga naučile, da je treba biti z investiranjem izredno preudaren. Ko se je sprehodil skozi nakupni proces teh “virtualnih kovancev” je nemudoma razumel, da je področje še preveč sveže in zahtevno, da bi ga za resne investicije izvajal zase ali svoje stranke, s katerimi je že delil svoje znanje in izkušnje.

Nakup, hrambo in razporejanje je že takrat ponujalo slovensko podjetje Incrementum. Po temeljiti raziskavi je takrat nedvoumno doumel neskončen potencial področja in se v polni zavzetosti pridružil Incrementumu.

Kot svetovalec navajen trdega dela je do danes napredoval vse do Vodje svetovalnega oddelka za digitalne naložbe.

Po naravi zelo zadržan Izidor, je premagal še eno oviro in danes skoraj brez težav zelo samozavestno nastopa v javnosti z veliko željo, da oplemeniti sredstva in življenja ljudi v njegovem krogu sodelavcev, strank in spremljevalcev.

Netipični vodja, ki ga plemenitijo vrednote sočutja, odkritosti in prevzemanja odgovornosti, za svoje sodelavce in stranke pooseblja vzor za življenjski slog in sprejemanje kvalitetnih odločitev.

 
Izidor in Marija

Vabim vas, da me kontaktirate za spoznavni sestanek, kjer lahko ugotovimo najbolj smiselne priložnosti za dolgoročno plemenitenje vaših sredstev.

Lokacija: Incrementum d.o.o., Špruha 19, Trzin

Moje vsebine:

Incrementum na digital asset summit 2024
konference

Blockworks konferenca v Londonu: Kaj nosi prihodnost kriptovalut?

Letos je središče londonske finančne inovacije utripalo v ritmu digitalnih naložb. Na kripto konferenci se je zbrala elita iz sveta kriptovalut, blockchain tehnologije, digitalnih sredstev in tradicionalnih financ. Med njimi je bila tudi ožja ekipa Incrementuma, ki so jo zanimali predvsem kratkoročni in dolgoročni pogledi na razvoj in vrednotenje kriptovalut.

Preberi »