KAM INVESTIRATI?

Če želite postati bogat (ali pa vsaj poskusiti), potem morate storiti več kot zgolj služiti plačo.
Investiranje

Verjetno si mislite, da zdaj ni pravi čas za investiranje – lahko da se v službi dogajajo spremembe in ne veste, če jo boste obdržali, lahko se prepirate s svojim partnerjem oz. partnerico, lahko da se vaš pes čudno obnaša in ne veste, če ga boste morali peljati k veterinarju,… Naj vas tukaj prekinem.

NIKOLI ni “pravi” čas za investiranje – vedno lahko najdemo nek izgovor, ki nam bo onemogočil, da bi začeli investirati.

Toda dejstvo je, da s tem mečemo sami sebi polena pod noge.

Namesto da bi začeli investirati danes in se učiti kako investirati, da bo naš denar rastel (če ne že pred 10 letimi), se raje ukvarjamo z izgovori.

Najboljši način, s katerim boste povečali svoj “kupček”, je da se naučite investirati.

Tako enostavno je.

Toda zagotovo se sprašujete “Kam investirati?”.

No, na voljo imate več opcij, ki pa se razlikujejo med seboj po tem kam denar investirate, koliko ste pripravljeni tvegati, koliko časa ste pripravljeni vložiti v investiranje, itd.

Zaradi tehnološkega napredka v zadnjih letih je investiranje močno olajšano in dostopno vsem – začnete lahko že s 5€ na mesec in pametnim telefonom.

Toda še vedno ne veste kam investirati, kaj ne? No pa poglejmo različne opcije.

TVEGANJE vs NAGRADA

Še zadnja stvar preden začnemo govoriti o tem, kam investirati. Premislite o tem, koliko ste pripravljeni tvegati in najdite pravo razmerje med nagrado, ki jo investicija ponuja in tveganjem, ki ga investicija zahteva. Dejstvo je, da je vsaka investicija tveganje, potrebno je le najti pravo točko med tveganjem in nagrado.

Tveganje in nagrada

Skladi

Sklade nadzorujejo profesionalni managerji. Pri tem gre za to, da se vaša investicija združi z denarjem ostalih investitorjev. Managerji sklada nato uporabljajo ta skupek denarja za nakup delnic, itd. za celotno skupino.

To je dober način za začetek investiranja, saj lahko z eno samo investicijo (v sklad) razpršite svojo investicijo (sklad namreč kupuje delnice različnih podjetij).

Gre za varno metodo, ki je dostikrat tudi “poceni”, saj ne boste plačevali provizije ob vsaki prodaji oz. nakupu.

Kriptovalute

Kriptovalute so dokaj mlada možnost za investitorje, toda ne dolgo nazaj je z njimi obogatelo ogromno investitorjev.

Kripto trg je podoben trgovanju z delnicami, zato se je v zadnjih letih močno razširilo trgovanje s kriptovalutami – postalo je zelo priljubljeno v finančnem in investicijskem svetu!

Donosi skladov so v povprečju zelo visoki, zato se definitivno splača razmisliti o investiciji v kripto sklade, investiranja pa se lahko lotite tudi na svojo roko – a bodite pozorni, saj so nihanja pogosta in hitra.

Kriptovalute

Naj na tej točki še dodamo da se pri Incrementumu ukvarjamo z investicijami v kriptovalute, pri čemer smo zelo uspešni (lani je bil naš donos višji od 100%).

Vodimo sklad, v katerem pomagamo našim vlagateljem oplemenititi njihove naložbe na način, da se izognejo nepotrebnemu tveganju, ki ga prinaša trgovanje na lastno roko.

Dejstvo je, da večina vlagateljev izgublja denar (več kot 82%), zato se je pred investiranjem v kriptovalute pametno vprašati, če je bolje investirati v sklad in prepustiti trgovanje strokovnjakom.

Na ta način se izognete nepotrebnemu dodatnemu tveganju, še vedno pa dobite tisto, zaradi česar sploh želite trgovati – dobiček.

V kolikor vas zanima več o delovanju našega sklada vas vabimo, da si o njem preberete več -> www.incrementum.si.

Če bi želeli izvedeti več o skladu Incrementum ali pa o samem investiranju, vas vabimo, da nas kontaktirate in si zagotovite vse potrebne informacije, nato pa se sami odločite ali je investiranje v kriptovalute primerno za vas.

Obveznice

Naj bo to korporacijska ali pa državna obveznica, obveznice so odlična investicija (a ponavadi z manjšimi donosi, ker niso toliko tvegane).

Delnice

Če se odločite, da boste sami začeli s trgovanjem delnic, vam priporočamo da greste po tej poti počasi in preudarno. Ne vložite več kot 10% svojih sredstev v 1 delnico, vsaj ne dokler ne veste zagotovo, kaj točno počnete.

Tukaj lahko kupujete po principu “kupi-in-drži”, kjer pričakujete, da boste zaslužili z delnico na dolgi rok, ali pa poskušate hitro preprodajati delnice (včasih že po nekaj urah) in služiti na dnevni ravni.

Nepremičnine

Nepremičnine so ena izmed najbolj opevanih poti do bogastva.

Pri nepremičninah se lahko osredotočamo na 2 pristopa – denarni tok (npr. oddaja nepremičnine) ali pa kapitalski dobiček (kupi poceni – prodaj drago).

Tako cena nepremičnin kot cena najemnin naj bi sčasoma rastli, s čimer naj bi investitor povečal svoj kupček denarja.

Pri tem se je pomembno zavedati, ali smo sposobni biti najemodajalec – skrbeti za stanovanje ali pa celo celotno zgradbo, jo voditi, upravljati, pri tem pa se še vsakodnevno ukvarjati s pritožbami in željami najemnikov, neplačniki, itd.

Torej?

Vsaka investicija je lahko tvegana, zato moramo preden investiramo, opraviti “domačo nalogo” in se o investiciji pozanimati.

Zavedati se tudi moramo, koliko smo pripravljeni tvegati in kaj nam to tveganje prinaša.

Večji kot je potencialni donos investicije, lažje se sprijaznimo s tveganjem.

Investirati začnite danes, kajti to je najboljši način za povečanje svojih prihrankov in najboljši korak proti bogastvu.

Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prijavite se na brezplačen investicijski posvet.

Vas zanima več o priložnostih, ki jih ponujajo kriptovalute?

Prijavite se na brezplačen investicijski posvet.

Ostali članki:

Rast delniških trgov – primerjava vrednosti delniškega trga v zlatu in denarju

Če ste vsaj malo spremljali dogajanje na delniških trgih, potem verjetno veste, da je delniški trg letos doživel grozovit padec. Temu padcu je nenavadno hitro sledil eden izmed najboljših povratkov v zgodovini. Takšno rast delniških trgov verjetno ni pričakoval nihče. Ampak, če pogledamo nekoliko pobližje, stvari niso tako rožnate, kot izgledajo na prvi pogled. Poglejmo si zakaj… Ameriška vlada je ob začetku krize hitro reagirala in v obtok poslala okoli 6.000 milijard novo natisnjenega denarja. Ukrep je obrodil sadove in S&P indeks je začel zelo hitro pridobivati na svoji vrednosti. Vse to so zelo vzpodbudne novice. Kljub temu je realna slika precej drugačna. »Tiskanje« ogromnih količin novega denarja je povzročilo inflacijo, zato je ta denar danes vreden precej manj. Realno vrednost delnic lahko dobimo le tako, da njihove vrednosti primerjamo z nečim, kar ne izgublja vrednosti tako kot denar. V tem primeru je to zlato. Zlato je hranilec vrednosti že tisoče let in je bil vse do začetka 20. stoletja rezervna monetarna enota. Ko vrednosti indeksa S&P 500 pretvorimo v unče zlata, vidimo, da se delniški trg kljub vsemu ni tako dobro pobral, kot izgleda na prvi pogled. Realna vrednost delnic v zlatu je bistveno manjša, kot je njihova vrednost v dolarjih. Eden glavnih razlogov je ravno ta, da so nove količine denarja v obtoku razvrednotile njegovo vrednost. Če poenostavimo…

Preberite več »
75%
75%
75%
75%
75%